Să o ajutăm pe Izabela! Apel umanitar pentru o fetiță nevăzătoare

Distribuie:

Izabela s-a nascut prematur la sase luni si jumatate, a cantarit 980 grame si a fost externata dupa o luna si jumatate de la nastere. Pentru ca a fost nascuta prematur, a fost pusa la incubator si din pacate ochii i-au fost afectati. Verdictul a fost unul crunt, retinopatie de prematuritate, dezlipire totala de retina si cataracta secundara. Prin urmare, in acest moment si-a pierdut aproape total vederea, iar ceea ce este cel mai grav este faptul ca nu se poate face niciun fel de interventie chirurgicala ce ar putea sa o ajute in viitorul apropiat sa-si recapete vederea.

Locuieste cu chirie in Gaesti si invata la Scoala Radu cel Mare, a terminat clasa a treia, invatatoare doamna Neli Ochenatu, profesor itinerant (de sprijin) Barbu-Savin Octavian. Acesta ne povesteste ca in urma cu trei ani a auzit ca Izabela nu va fi scolarizata, deoarece parintii au refuzat sa o lase sa plece la Bucuresti la scoala speciala de nevazatori, asa cum le propusese D.G.A.S.P.C. ( Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) Dambovita. A beneficiat de suportul dansului pentru a o integra intr-un program de adaptare la mediul scolar. Evaluarea gradului de inteligenta (IQ) este de peste 120. A invatat prin mijloace improvizate alfabetul Braille si a facut progrese majore avand un grad de comunicare verbala peste nivelul celorlalti copiii din clasa ei. Este un copil activ, este vesela, are o energie debordanta, o dorinta de cunoastere foarte mare, iar din punct de vedere psihologic este dezvoltata absolut normal.

Pentru a o ajuta sa aiba o copilarie cat mai frumoasa, sa-si dezvolte aptitudinile si cunostintele, pentru a deveni un adult ce se poate integra fara mari dificultati in societate are nevoie de suportul si ajutorul nostru, atat sentimental, cat si financiar.

,,Dragi prieteni, anul acesta, in data de 20.07.2016, cu ocazia sarbatoririi zilei orasului Gaesti, fac apel la bunavointa dumneavoastra la fel ca si anul trecut, cand cu ajutorul dumneavoastra s-au strans banii necesari pentru operatia pe cord pentru prietena noastra, Coman Alina, pentru a o ajuta pe Sandu Izabela Valentina, in varsta de 10 ani, in campania ”Sa o ajutam pe Izabela”. Campania va fi derulata prin intermediul Asociatiei de Parinti “Vladimir Streinu Junior 13” si cu sprijinul Primariei Orasului Gaesti.

Asociatia de Parinti “Vladimir Streinu Junior 13” a deschis urmatorul cont RO39 BTRL RON CRT 03 5600 0401 la Banca Transilvania Agentia Gaesti, pentru aceasta actiune.Prin urmare va rog pe toti cei care o puteti ajuta pe Izabela sa donati in acest cont. In data de 20.07.2016 vom fi prezenti la sarbatoarea orasului nostrum. De asemenea am creat pagina de facebook “Sa o ajutam pe Izabela” in care voi posta toate materialele despre aceasta campanie.Va rog sa distribuiti acest mesaj si pagina de facebook cu numele ”Sa o ajutam pe Izabela” pentru a face cat mai cunoscuta aceasta campanie”, susține initiatorul campaniei, Alexandru Dinca.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro