Rovana Plumb: “Nu se pune problema lipsei de finanțare pentru DN 71”

Declatație de presă

Rovana Plumb: “Nu se pune problema lipsei de finanțare pentru DN 71”

DN 71 Bâldana Târgoviște Sinaia este un proiect major pentru județul Dâmbovița, de aceea vreau să fac câteva precizări în legătură cu acest drum. Valoarea totală este de 1,5 miliarde lei fără TVA. Se desfășoară în momentul de față procedura de licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor. Termenul a fost prelungit până la data de 21 mai, anul acesta, în conformitate cu prevederile legale, la solicitarea viitorilor depunători de ofertă.

Pentru a lămuri și neclaritățile din capul unora dintre opozanții noștri politici, în 2019 se va semna contractul pentru faza de proiectare. Creditele bugetare pentru 2019 sunt de 20,67 de milioane de lei față de un credit de angajament total de 250,647 de milioane de lei. Pentru faza de proiectare se va acorda și un avans. Estimăm că acesta nu va depăși suma prevăzută în buget pe 2019 la credite bugetare. În ipoteza în care ofertantul câștigător va solicita o sumă de bani mai mare decât cea cuprinsă în buget la capitolul credite bugetare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are posibilitatea să acorde suma care va fi solicitată suplimentar.
În ceea ce privește creditele bugetare pentru anii următori, ele vor fi prevăzute în bugetele anilor următori în suma necesară acoperirii facturilor ce urmează a fi emise de către ofertantul câștigător. Nu se pune problema lipsei de finanțare.

Din punctul de vedere al fondurilor europene, aplicația este încărcată anul acesta în februarie, în Mysmis, în sistemul nostru informatic de comunicare cu Bruxelles-ul. Este în evaluare la organismul intermediar pentru transport care se află la Ministerul Transporturilor. Este înscrisă în calendarul JASPERS și sperăm că tot calendarul pe care l-am propus să fie respectat în conformitate cu prevederile legale și regulamentul european de operare a fondurilor europene nerambursabile.

Rovana Plumb
Candidat pentru alegerile europarlamentare
Presedinte PSD Dâmbovița


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro