Reprezentanții Electrica SA Târgovişte spun că a scăzut drastic consumul de energie în zona marilor consumatori

Reprezentanții Electrica SA Distribuţie Muntenia Nord SA Sucursala Târgovişte au declarat astăzi, într-o conferință de presă că a scăzut simțitor consumul de energie electrică în zona marilor consumatori. Directorul Electrica SA Târgoviște, Paul Dinu, spune că a scăzut cu 30% consumul în această zonă, față de anul 2011, în timp ce, în alte județe, precum Buzău sau  Brașov, au apărut fabrici mari, adică consumatori importanți de energie electrică. În județul nostru, puțini mai sunt consumatorii mari de energie, precum platforma Combinatului, care consumă mai mult în perioada de noapte.

Dacă vrem să nu mai depindem de energia altora, atunci trebuie să nu mai aruncăm pe fereastră energia și sunt firme în județul Dâmbovița care asta au făcut, adică și-au modificat procesele tehnologice, iată Romciful, mai mult decât faptul că și-a modificat, are acum o centrală care produce energie electrică. Din cei 22 de megawați pe care îi consumă în perioada de vârf, au trei megawați pe care îi produc prin recuperarea căldurii de la cuptorul  de ciment. OMW Petrom are patru centrale de cogenerare. Lucrurile evoluează. Din păcate, tariful de racordare pentru noi este un indiciu al dezvoltării.  Nu au apărut și alte firme mari.  Dar, și dacă sunt consumatori mici, le acordăm aceeași atenție. Problema este că la liniile de 110 wolți, care alimentau marii consumatori, intervențiile persoanelor erau zero” –Paul Dinu, director Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA Sucursala Târgovişte

Directorul Electrica spune că au apărut, în schimb, însă, foarte multe centrale fotovoltaice în Dâmbovița. Mai exact, 22 de centrale fotovoltatice, care produc de la ora 6.00 dimineața, până la ora 21.00, energie spre care se pare că se îndreaptă interesul.

Această energie va trebuie refolosită și chiar am avut o întâlnire săptămâna trecută la Enel, Enelul fiind operatorul de rețea care are Sudul României și au spus că se preconizează trecerea inclusiv la autovehiculele lor, autovehicule electrice, pentru că este păcat să achiziționăm petrol și să nu consumăm energie electrică. Scopul a fost comunicația între stațiile amplasate, astfel încât cetățeanul să ajungă cu un card, să încarce mașina, costurile se duc pe ennergia electrică de acasă sau în alt cont. Dar sunt probleme de viitor”.- Paul Dinu, director Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA Sucursala Târgovişte.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, reprezentanții Eectrica Târgoviște au reluat subiectul consumului fraudulos de energie electrică, fenomen manifestat cu precădere în anumite zone din județ.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro