Proiect de lege aprobat de Parlament! Farmaciile online vor funcționa şi în România

Pe viitor, farmaciile şi drogheriile autorizate de Ministerul Sănătăţii vor putea vinde medicamente şi pe internet, se arată în proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, adoptat miercuri de deputaţi.

Proiectul de act normativ mai are nevoie acum doar de semnătura preşedintelui ţării pentru a intra în vigoare şi a-şi produce efectele şi să apară în Monitorul Oficial.

În prezent, legea farmaciei nr. 266/2008 nu conţine niciun fel de prevederi care să permită funcţionarea farmaciilor online, astfel că acestea sunt ilegale în Romania.

Ministerul Sănătăţii va fi cel care va controla şi supraveghea vânzarea şi eliberarea, în mediul online, a medicamentelor care nu se eliberează pe baza unei prescripţii medicale. Motivul este că numărul site-urilor care fac comerţ cu medicamente a crescut semnificativ în ultimii ani, iar produsele care circulă în mediul online nu prezintă siguranţă pentru consumator.

De reținut este şi că farmaciile neautorizate sau care nu respectă prevederile legale riscă amenzi de până la 50 000 de lei sau chiar să fie închise.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro