Program prelungit la toate circumscripţile din judeţ,  pentru efectuarea examenului de trichină

Recomandarea DSVSA Dâmboviţa este să se facă examenul la toţi porcii care se sacrifică în judeţul Dâmboviţa pentru consum propriu.

Întrunit vineri, 29 noiembrie, în şedinţă ordinară, Colegiul Prefectural Dâmboviţa, format din şefii tuturor instituţiilor deconcentrate din judeţ, a aprobat, cu unanimitate de voturi, Planul de măsuri pentru supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor alimentare în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor de iarnă! Instituţia care controlează şi monitorizeză calitatea produselor de origine animală  din judeţ este  Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, care începând de luni, 2 decembrie 2019, a dispus prelungirea programului la toate circumscripţile de control din judeţ care efectuează examenul de trichină.

,,După cum bine ştiţi, se apropie sărbătorile de Crăciun, consumul produselor din carne de porc se intesifică, iar în perioada următoare Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa va fi cu ,,arma la picior” în perioada următoare. Începând de luni vom face program prelungit la toate circumscripţile de control oficial din judeţ pentru efectuarea examenului de trichină, având în vedere că şi pesta evoluează aproape în tot judeţul. Avem 10 focare în gospodăriile populaţiei şi nouă cazuri la mistreţi.

Oamenii încep deja să-şi sacrifice porcii pentru Crăciun, iar din acest motiv noi trebuie să fim prezenţi pentru efectuarea examenului de trichină. De asemenea, am instruit, toţi colegii din teritoriu, de săptămâna viitoare, inspectorii veterinari vor verifica toate exploataţiile cu porci din judeţul Dâmboviţa din cauza faptului că boala evoluează şi are o perioadă de incubaţie  de minim 14 zile. Examenul de trichină este cel post-mortem, iar recomandarea DSVSA Dâmboviţa este să se facă examenul la toţi porcii care se sacrifică în judeţul Dâmboviţa pentru consum propriu’’ , a declarat directorul DSVSA Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea în şedinţa de Colegiu Prefectural de la sfârşitul săptămânii.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro