Profesorul Emilian Milea a plecat spre cer

Când cineva pleacă dintre noi, obișnuim să spunem că a fost cel mai bun, o persoană minunată etc. De multe ori aceste vorbe reflectă doar emoția momentului și amarul despărțirii. În cazul domnului Milea, orice elogiu reprezintă un sfert din ce ar merita spus despre dumnealui. A fost cu adevărat cea mai bună persoană pe care am cunoscut-o mulți dintre noi. Am spus-o și am auzit-o de sute de ori în anii care au trecut. Evident cel mai bun pedagog, de o inteligență și o intuiție a căii celei mai bune în ceea ce priveste educația, și mai ales blând, foarte blând cu sufletele celor din jur. Cât despre umorul dumnealui, ce să mai spun? Suntem tare mulți cei care îl regăsim în expresiile noastre de zi cu zi. În decembrie anul trecut, Școala “Tudor Vladimirescu” a hotărât ca sala de sport să poarte numele “Profesor Emilian Milea”. Un gest minuscul de recunoștința din partea sutelor de elevi cărora le-a fost și le va rămâne model. Bineînțeles că domnul Milea s-a simțit stingherit de asemenea gând și că a spus că “rămâne dator”! Dumnealui dator pentru oceanul de bine pe care a știut cu blândețe și răbdare să îl împartă tuturor… Modestie, calitate umană la superlativ! Pentru mine și pentru mulți dintre cei care s-au bucurat de zâmbetul dumnealui ocrotitor, Domnul Milea rămâne cea mai frumoasă parte a copilăriei și adolescenței noastre. Vă mulțumim din suflet!

Un fost elev

Înmormântarea va avea loc pe 6 martie, la ora 13.00 la Catedrala Eroilor.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 5 ganduri despre “Profesorul Emilian Milea a plecat spre cer

 • 19 martie 2019 at 22:42
  Permalink

  Multora ne-a pus mingea de baschet in brate…si ne-a insuflat dragostea pentru sportul asta…nu cred ca exista cuvinte si recunostinta suficiente, pentru a exprima exact ce a insemnat pentru generatii intregi…ramane viu in amintirile noastre..

  Reply
 • 6 martie 2019 at 20:35
  Permalink

  Mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase scrise în memoria tatălui meu! Într-adevăr a fost un exemplu pentru noi toți, cei pe care i-a format atât ca sportivi, cât și ca oameni utili societății.

  Reply
 • 6 martie 2019 at 17:41
  Permalink

  Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

  Reply
 • 5 martie 2019 at 23:52
  Permalink

  Foarte frumos scris. Va multumesc pt descrierea atat de detaliata si atat de adevarata despre dansul.
  Semnat-un alt fost elev.

  Reply
 • 5 martie 2019 at 19:47
  Permalink

  Dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost și va rămâne un nume ca profesor de sport

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro