Îngrijitorii Zimbrăriei Neagra din Ocolul Silvic Bucșani așteaptă ca anul acesta efectivul să crească cu patru pui. Patru dintre femelele din rezervație sunt gestante, iar fătările se așteaptă în lunile iunie – iulie. RoboCap, cel mai bătrân mascul din rezervație (19 ani), va fi tatăl unuia dintre pui, conform precizărilor oferite de Marius Ştefana, pădurar titular Canton 16 Zimbrărie.
În captivitate, o femelă de zimbru lasă, în mod normal cinci descendenți, în condițiile în care pui stau cu mamele 2 ani. La Zimbrăria Neagra a existat și o excepție, o femelă care a reușit să lasă șapte descendenți, dar astfel de cazuri sunt extrem de rare. Din cele 37 de exemplare de zimbru din rezervația dâmbovițeană, 5 sunt pui născuți în 2021 și 2022.
Funcționarea rezervației este susținută financiar de către Direcția Silvică Dâmbovița. Ea poate fi vizitată de cei care doresc contra unei sume mai mult decât modice 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii. Accesul către zimbri se face pe un drum forestier de 8km din localitatea Bucşani. Este un loc rupt din povești, unde zimbrii supraviețuiesc datorită sprijinului pe care îl primesc de la îngrijitori.
Zimbrăria Neagra s-a înființat în 1983, cu scopul adaptării speciei în zona de câmpie a acestui animal. In 1983, au fost aduși la Bucșani 18 zimbrii din țară, dar și câteva exemplare din străinătate. Chiar dacă trăiește în captivitate, zimbrul este un animal mândru și sfios, căruia nu îi place să se apropie prea mult de oameni. Zimbrul a dispărut de pe teritoriul actual al României în secolul al XIX-lea, datorită vânării lui în exces și a scăderii drastice a fondului forestier.