Prima ediție a Campionatului Național de Mici se desfășoară până duminică pe Calea Giulești în Capitală, sub sloganul „Make Mici Great Again”. Evenimentul a debutat pe 1 mai, când peste 7000 de persoane au cumpărat aproape 100.000 de mici de la standurile participante în concurs.
Campionatul se desfășoară pe două secțiuni, una pentru profesioniști (restaurante, carmangerii și bucătari) și cealaltă pentru amatori (persoane pasionate de gătit) În etapa dedicată profesioniștilor participă restaurantele, carmangeriile / măcelăriile sau bucătarii profesioniști au și calitatea calitatea de vendori cu standul (punctul de vânzare) din cadrul concursului. Cei mai iscusiți maeștrii ai micilor se vor întrece pentru titlul de “Micul Campion Național” concurs jurizat și premiul de Popularitate votat de public “Micul Popular”.
La concurs participă și târgoviștenii de la Palmyra Events în colaborare cu Carmangeria artizanală Anaeli Food (București) cu o experiență de peste 20 ani. “Sloganul nostru este: Tradiția continuă cu micii savuroși la Târgovețul Nea Nelu. Noi credem că ne-am remarcat prin profesionalism, cel mai frumos stand, o echipă tonică și foarte mulți au spus ca avem cei mai buni mici. Avem mici din carne porc /vita, mici din carne porc /vita /oaie și mici din carne vită /oaie, dar și alte preparate tomahawk porc, ceafă porc, frigărui pui. Vedeta zilei de 1 mai a fost însă micul asezonat cu muștar și multă bere rece!”
Prima zi a Campionatului Național de Mici a fost un succes dacă ar fi să ne luăm după cozile interminabile la toate cele 9 standuri de vendori &producători. Duminică vor fi desemnați de către juriu, dar și de către public, campionii micilor românești.