Părintele Alexandru Moțoc a trecut la cele veşnice

Ieri, părintele Alexandru Moțoc, inspector general bisericesc în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la cele veșnice, după o grea suferință.

În cadrul slujbei de hram de la Biserica „Sfântul Antonie” – Curtea Veche din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a înălțat rugăciuni pentru iertarea păcatelor și odihna părintelui Alexandru.

Și la Catedrala Patriarhală, clopotele au bătut pentru cel care a slujit, cu timp și fără timp, Biserica. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a rugat pentru odihna părintelui Alexandru.

„Părintele inspector general bisericesc, Alexandru Moțoc, a fost un ostenitor de mare nădejde al Cancelariei Patriarhale, un om care s-a remarcat prin seriozitate, prin disciplină, prin abnegaţie. Părintele Alexandru Moțoc a făcut dovada unei energii ieşite din comun, a fost un bun teolog şi director de seminar teologic ortodox, a făcut un doctorat în Teologie care s-a bucurat de mare succes, cu o teză închinată Sfântului Cuvios Dionisie cel Mic din Dobrogea”, a spus Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Slujba înmormântării Părintelui Alexandru Moțoc va avea loc duminică, 27 martie 2016, la Biserica “Sfânta Treime” – Tei din Bucureşti. (sursă: agenția de ştiri Basilica)

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 13 ganduri despre “Părintele Alexandru Moțoc a trecut la cele veşnice

 • 14 aprilie 2016 at 15:49
  Permalink

  Parintele Alexandru a fost un om de o bunatate ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Dansul m-a casatorit si mi-a botezat fata, la dansul am gasit mereu alinare, incurajare, si niciodata nu am plecat fara o vorba buna. De aproape 3 saptamani de cand am aflat ca s-a stins sunt in stare de soc si nu imi pot reveni. A fost un OM imposibil de uitat, imposibil de inlocuit.

  Reply
 • 1 aprilie 2016 at 14:32
  Permalink

  Au trecut cateva zile bune de cand Parintele a plecat.A fost pentru mine spijin,a fost cel care m-a ascultat si care m-a iertat cum numai un Parinte stie ierta copilului sau gresalile facute cu voie sau fara de voie.L-am iubit,l-am adorat,de fapt il iubesc si-l voi iubi mereu. A fost cel care m-a ajutat neconditionat atunci cand credeam ca totul s-a sfarsit,atunci cand nu mai vedeam nici o iesire.Imi vor rasuna mereu in minte cuvintele sale:iubililor! asa ne spunea noua Parintele Alexandru Motoc.Respect!
  .

  Reply
 • 30 martie 2016 at 8:47
  Permalink

  Niciodata nu mi-as fi putut inchipui asa ceva……. un parinte cu asemenea har,un OM atait de mare ca parintele ALEXANDRU MOTOC sa se duca atat de devreme……Nu mai am cuvinte…… E foarte greu de suportat……. O pierdere imensa….. Pentru mine a insemnat foarte mult parintele….. A fost si va ramane un monument al bisericii ortodoxe! Odihna vesnica Parinte drag! CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE.

  Reply
 • 29 martie 2016 at 0:29
  Permalink

  Un preot cu har si credinta nemasurata, asa cum nu am mai cunoscut vreodata. A fost alaturi de mine cu sfaturile si vorba lui buna in toate momentele fericite dar si triste din viata mea. A fost taria mea in clipele grele si a facut din biserica un loc cald, catre care veneam cu placere si cu speranta sa il ascult si sa ma rog. Imi va lipsi nespus de mult, a lasat un loc gol in sufletul meu. Ma bucur ca mi-a botezat baietelul, ma doare inima ca nu va mai fi acolo in biserica cand fiul meu va creste mare. Odihneste-te in pace parintele meu drag

  Reply
 • 28 martie 2016 at 22:52
  Permalink

  Bunul Dumnezeu sa l odihneasca n pace! Imi vine ff greu sa vb la trecut de parintele nostru drag si pretios care a stiut sa umple totdeauna sf Biserica de oameni si in special tineri! Asteptam cu mare drag sa i ascultam cantarile din timpul slujbei cu glasul dansului baritonal si predicile parca citite din carti adaptate timpului nostru!!! A fost un preot si un duhovnic extraordinar de iubit de aceea ne v a fi foarte greu fara dansul! Bunul Dumnezeu sa dea putere familiei sa mearga mai departe si sa i vedem la sf Liturghie cum i am vazut de fiecare data de cand au venit in parohia noastra!! Codoleante familiei indurerate!!!

  Reply
 • 28 martie 2016 at 12:23
  Permalink

  Un om de o valoare deosebita care stia prin vocea lui puternica si răsunătoare sa-ti aline sufletul !

  Reply
 • 28 martie 2016 at 0:06
  Permalink

  Dumnezeu sa îl odihnească

  Reply
 • 27 martie 2016 at 15:14
  Permalink

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Un preot de o aleasa delicatete,cultura si sensibilitate!

  Reply
 • 26 martie 2016 at 22:56
  Permalink

  DUMNEZEU sa-l ierte! Un slujitor al bisericii absolut deosebit,serios si pretios! A plecat prea devreme si discret la DOMNUL -IN CERURI,cand mai avea multe de spus si impartasit semenilor.Cu durere in inima iti spun:Adio prietene/frate drag! Parintele erei crestine-Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul iti va fi mult mai aproape! Odihneste-te in pace! Dan.

  Reply
 • 26 martie 2016 at 21:23
  Permalink

  DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SUFLETUL. A PLECAT SA SLUJE ASCA SFANTA SI DUMNEZEEASCA LITURGHIE IN CERURI.DUMNEZEU MAI AVEA TREBUINTA DE UN UCENIC SI LA 25 MARTIE 2016,L-A CHEMAT PE SFINTIIA SA PARINTELE ALEXANDRU MOTOC.CINE L-A CUNOSCUT PE PARINTELE MOTOC LA SCAUNUL DE SPOVEDANIE,A AVUT FOARTE MARE FOLOS.ERA UN PREOT CU O INGADUINTA CU TOTUL SPECIALA FATA DE NEPUTINTELE OAMENILOR.NOI ENORIASII SFINTIEI SALE NE PLECAM GENUNCHII SI NE RUGAM SA-I FIE DRUMUL LIN SI DUMNEZEU SA-L AIBA DE-A DREAPTA LUI.SUNTEM SIGURI CA PARINTELE SE VA RUGA PENTRU NOI ASA CUM FACEA SI CAND ERA CU NOI.SA TE ROGI PREA CUCERNICE PARINTE LA TRONUL CELUI PREA INALT SA SE INDURE DE NEPUTINTELE NOASTRE.ADIO PARINTE DRAG.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro