Ministerul Apărării din Liban, la Târgoviște: „Cine vrea prosperitate economică, trebuie să aibă sufiecientă putere militară, pentru a nu fi nevoit să o folosească”

Ministrul Apărării din Republica Libaneză, Exelența Sa Youcoub Riad al Sarraf a efectuat, astăzi, o vizită oficială în județul Dâmbovița. Youcoub Riad al Sarraf se află de câteva zile în România, însoțit de o delegație militară din țara sa, formată din consilieri, șeful de cabinet al ministerului și șeful securității Ministerului Apărării din Liban.

La Dâmbovița, va vizita fabricile de armament de la Mija și Dragomirești, dar și investiția libaneză, Tonelli, de la Costești Vale, unul din cei mai mari producători de ouă din țară. Într-o postare pe pagina sa de facebook, alături de o fotografie cu ministrul român al apărării,  ministrul libanez a notat despre nevoile militare ale țării sale, subliniind faptul că „consolidarea și dezvoltarea capacităților armatei libaneze este primul dintre problemele pe care guvernul din Liban lucrează, și în special Ministerul Apărării„. În vizita sa prin Dâmbovița, ministrul libanez este insoțit de președintele CJD Alexandru Oprea,  de senatorul Adrian Țuțuianu și doi doi reprezentanți de la misterului apărării, respectiv ministerul economiei.

Cine vrea prosperitate economică, trebuie să aibă sufiecientă putere militară, pentru a nu fi nevoit să o folosească. Scopul vizitei mele în România este acela de a  semna un acord de cooperare militară, primul acord de cooperare militară între România și Liban, însă scopul principal este acela dea  stabili legături de durată, de a aduce un mesaj privind dezvoltarea economică și pentru stabilirea unor reații de prietenie în urma cărora ambele popoare să profite.” a spus  Youcoub Riad al Sarraf, la Tâgoviște. Ministrul Apărării libaneze este primul oficial al acestui stat, aflat în vizită oficială în Dâmbovița.


Ieri, Exelența Sa Youcoub Riad al Sarraf și delegația libaneză au fost primiți de  patriarhul Daniel. 40% din populația libanului este creștină (catolici, greco-catolici și greco-ortodocși)

La începutul acestei luni, premierul Libanului, Saad Hariri, un protejat al Arabiei Saudite a demisionat. După demisie, Uniunea Europeană și SUA și-au reafirmat  sprijinul pentru Liban care a primit recent o asistență substanțială din partea Occidentului pentru ajutorarea celor 1,5 milioane de refugiați sirieni aflați pe teritoriul libanez, ceea ce reprezintă un sfert din populația acestei țări.

sursa foto: twitter Youcoub Riad al Sarraf


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca