„Luna plantării arborilor”, deschisă astăzi, oficial, la Ocolul Silvic Găeşti

„Luna plantării arborilor” a fost deschisă astăzi cu o acţiune de plantare într-un şantier de împădurire situat în comuna Ulieşti, sat Mănăstioara, în raza Ocolului Silvic Găeşti.

La acţiune au luat parte, alături de reprezentanţi ai ocoalelor silvice judeţene şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, dar şi parlamentari de Dâmboviţa. Au pus mâna pe cazma şi au plantat puieţi de frasin, tei, stejar sau măr directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, deputaţii de pe colegiul Titu şi Moreni, Ionuţ Săvoiu, respectiv Stanciu Zisu, şi senatorul Valentin Calcan.

„Ne aflăm într-o zonă unde stejarul este la el acasă. Deci, tot arboretul tânăr ce se vede aici este generat din sămânţă, deci regenerare naturală. Scopul nostru, al silvicultorilor, este să asigurăm pădurie de viitor valoroasă, iar aceasta se realizează în principal din regenerări naturale… Direcţia Silvică Dâmboviţa are de împădurit anul acesta o suprafaţă de 48 de hectare, deci regenerare artificială, plantații. Avem pentru pregătirea terenului 30 de hectare, la tăierile rase pregătim terenul, de regulă zăvoi și regenerare naturală 175 de hectare, deci preocuparea noastră de bază este să asigurăm arborete de viitor din regenerări naturale. Puieții care sunt plantați pe această suprafață și pe întreaga suprafață a Direcției Silvice Dâmbovița provin din pepiniera centrală Găești. Am dat în țară peste 100.000 de puieți la direcții silvice. Avem un excedent la această oră. Avem cereri de sponsorizare de la Consiliul Județean, din partea primăriilor Șotânga, Titu, Liceul de la Titu, Mănăstirea Pătroaia din Crânguri, așa că, după cum vedeți, noi, silvicultorii de la Dâmbovița ne facem datoria”, spune Costel Preda, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

 

La acțiunea de astăzi de pe șantierul de la Mănăstioara, au fost plantați peste 5000 de puieți, dar împăduriri se vor face pe tot parcursul desfășurării programului „Luna plantării arborilor”, pe şantiere aparţinând Ocoalelor Silvice din subordinea Direcţiei Silvice Judeţene, alături de elevi şi locuitori din zonă. Este vorba despre Ocoalele Silvice Bucşani, Găeşti, Valea Mare, Moreni, Pucioasa Răcari, Târgovişte, Sturzeni şi Găeşti.

În plus, vor fi igienizate traseele acolo unde pădurea este vecină cu drumurile judeţene şi naţionale şi la intrarea în toate drumurile forestiere vor fi instalate bariere pentru a opri sustragerea de material lemnos.

preda

predatutusav

impadurire


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro