Liderul de sindicat al poliţiştilor dâmboviţeni explică plecările masive la pensie

Distribuie:

„Sistemul nu oferă niciun fel de facilităţi ca poliţistul să mai stea şi după împlinirea vechimii de 25 de ani în sistem, el nu mai câştigă nimic dacă rămâne”

 

 

Anomalii în sistemul de salarizare al poliţiştilor! Acestea ne-au fost sesizate de către reprezentantul poliţiştilor dâmboviţeni pe linie sindicală, Florin Bălan, care este nemulţumit de ceea ce se întâmplă în  sistem şi nu de ieri sau de azi, ci de ani de zile. Principala nemulţumire este legată de faptul că salariul de bază al poliţiştilor se raportează la nivelul anului 2009, iar de anumite  sporuri se pot bucura numai cei care le-au apucat.  Însă ceea ce-i irită cel mai mult pe poliţişti este salarizarea făcută „după ureche”, care nu ţine cont de experienţa şi vechimea în muncă, pentru că „un agent de poliţie care este încadrat de pe băncile şcolii are un salariu mult mai mare decât un poliţist cu vechime de 15 ani în sistem”. De asemenea, liderul de sindicat al poliţiştilor dâmboviţeni a vorbit şi despre motivul care îi determină pe oamenii legii să se retragă rapid la pensie, după cei 25 de ani de vechime în muncă…

„Agenţii de Poliţie se raportează la un salariu de bază care este undeva până în 600 de lei, iar ofiţerii de Poliţie undeva la  800 – 900 lei. De la acest salariu se porneşte calculul, nu există diferenţieri şi sunt blocaţi la nivelul anului 2009. Cei care au apucat anumite sporuri… le au, cei care au îndeplinit condiţiile ulterior… nu le au. Ba chiar, mai mult se întâmplă situaţii de-a dreptul ridicole în sensul că un agent de poliţie care este încadrat de pe băncile şcolii are un salariu mult mai mare decât un poliţist cu vechime de 15 ani în sistem.

Mai mult, sistemul nu oferă niciun fel de facilităţi ca poliţistul să mai stea şi după împlinirea vechimii de 25 de ani în sistem, el nu mai câştigă nimic dacă rămâne. Restul, ce se spune şi ce se vorbeşte denotă o cunoaştere sumară a problemei poliţiştilor. De aceea serviciul poliţienesc e de proastă calitate, pentru că totul se rezumă la bani. Neavând finanţare şi legislaţie corespunzătoare… nu poţi să oferi un serviciu de calitate superioară cetăţenilor”, a precizat preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa, Florin Bălan.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro