Liberalii dâmboviţeni îşi aduc singuri grave prejudicii de imagine, ca şi cum şi-ar fi pus în cap să se umple de ridicol public. Nu numai că le lipsesc complet mesajele de substanţă specifice unei opoziţii care se doreşte o alternativă pentru cetăţenii votanţi, dar prin ceea ce fac par că îi ajută pe pesedişti, în deterimentul propriului interes politic declarat.
Liberalii locali au reuşit să închidă definitiv un subiect care arde un judeţ sub fief roşu: angajările la stat pe pile şi relaţii. Se pare că vizitele la vila Florica, unde ar fi simţit spiritul lui Brătianu, nu i-a inspirat pentru timp îndelungat. Mai aplicat, nr. 1 în PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, preşedintele organizaţiei, l-a angajat pe nr. 2 în organizaţie, Aurelian Popa, prim-vicepreşedinte. La primărie, din bani publici, fără concurs, pe un post de consilier personal. Adică fix în modul de care se plâng dâmboviţenii: că poţ obţine un loc de muncă în sectorul bugetar, doar prin înregimentare politică şi plecăciuni la şefi.
Ca şi cum situaţia nu era suficient de defavorizantă, fostul prefect al judeţului, Aurelian Popa a simțit nevoia „să semnalizeze” și a povestit într-o conferinţă de presă cum le-a cerut şi altor colegi „să fie ajutat să muncească”… dar tot la stat. Aşa cum am întrebat şi în conferinţa de presă, continuăm să întrebăm: Dar la privat aţi încercat? Că aşa e liberalismul, cu mediul privat, cu Brătianu, cu vila Florica, cu „prin noi înşine”….
„Eu am rugat demult colegii să fiu ajutat să muncesc pentru că mă văd folositor unei administraţii. … Am discutat şi cu primăria Ulieşti, care era peste mână, şi m-a auzit preşedintele şi mi-a zis că nu are rost să merg acolo că îmi poate da el un loc de muncă„. Şi uite aşa, la o discuţie, primarul oraşului Răcari s-a ales cu un nou angajat, consilier personal, remunerat cu 22 de milioane de lei vechi pe lună.
Întrebat dacă nu vede o problemă în această situaţie având în vedere că liberalii ar trebui să nu facă ceea ce fac pesediştii, Aurelian Popa a pierdut lupta cu propriile declaraţii şi a dat vina pe deputatul Cezar Preda. Acesta nu le-ar fi asigurat locurile de muncă promise lui Popa, Plăiaşu (care s-a arătat ofuscat de nominalizarea lui Popa, sugerând că nu ar fi adevărat) şi Grozavu (ceea ce ar putea explica atacurile unor „surse PNL” contra parlamentarului fost aliat de bază al echipei Caraveţeanu). Evident, tot de slujbe în sectorul bugetar ar fi fost vorba. Bonus, cei trei sunt vârful conducerii liberalismului dâmboviţean! „Cezar Preda m-a chemat şi mi-a zis să nu îmi fac probleme pentru că voi avea un loc de muncă la Parlament. I-a zis şi lui Gabi şi lui Gabi Grozavu…. Au fost colegi care au intrat consilieri parlamentari.” a spus Aurelian Popa.
Dincolo de dreptul constituţional la muncă al fiecărui cetăţean român, minima morală obliga vârful liberalismului dâmboviţean la a da un altfel de exemplu, în mijlocul celui mai roşu fief din ţară. Dacă dorea neapărat Caravețeanu ar fi putut să-i ofere fostului prefect o slujbă în cadrul afacerilor familiei sale. Era mai curat și mai…liberal, indiferent dacă tot muncă de partid ar fi făcut Popa în schimbul remunerației. Asa, la acest moment, târgoviştenii care în februarie scandau „PSD – PNL, aceeaşi mizerie!” sunt răzbunați de trista realitate!
Are familie grea si „renumeratie ” ,mica coane ! De unde bani de excursii in destinatii exotice ? De vandut ce sa mai vanda ?
CARAVETEANU și-a început cariera politica in PSD, Popa a cochetat mai mereu cu Psd( vezi vizita de la Bruxelles) așa că nu mă miră gândirea PESEDISTA A CELOR DOI.
P.S. Dacă aceștia sunt căpeteniile Pnl, modele de urmat, BRATIANU se rsuceste in mormânt.
ca să mănîncă și gura lui ceva (după modelul Țuțuianu: tot neamul se îndoapă de la buget) coledzii nu puteau să-l lase muritor de foame.
chiar dacă leafa-i de rahat … dacă nu curge, pică!
spuneai în 3 iunie, gazetuțo, că „PNL Dâmboviţa a început reconstrucţia cu stângul.”
și o ține tot așa ca să ne convingă că-i tot un PSD dar ceva mai prost. 🙁