În această perioadă, în care canicula creează probleme în special în sectorul alimentar, unde produsele congelate trebuie păstrate la anumite temperaturi optime, inspectorii sanitari veterinari au intensificat controalele la agenții economici, pentru a vedea dacă aceștia respectă normele în vigoare și nu pun sănătatea oamenilor în pericol.
„Temperaturile ridicate pot crea probleme, iar produsele care stau în soare pot deveni produse alterate, produse care pot provoca toxiinfecții alimentare, drept pentru care am format câteva echipe, pe care le-a trimis în teritoriu, să acționeze și să verifice toate unitățile care comercializează și produc produse de origine animală și non animală.”, spune Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița.
Acesta a ținut să facă un apel către comercianți, să își verifice zilnic produsele alimentare și temperaturile de la frigidere, astfel încât produsele să nu sufere deviații de temperatură. Este vorba aici, în special de produsele congelate, laptele, ouăle.
„În ultima perioadă, au fost câteva cazuri la nivelul județului nostru, unde au apărut ceva toxiinfecții alimentare. Legătura pe care o avem cu Direcția de Sănătate Publică ne ajută să ne anunțăm, apare problema pe sistemul de alertă rapidă și nu este frumos ca oamenii să meargă la distracție, la grătar și să se trezească cu toxiinfecții alimentare”, mai spune directorul DSVSA Dâmbovița.
Citește și Klaus Iohannis vine săptămâna viitoare la Târgovişte