PNL Dâmboviţa a început reconstrucţia cu stângul. De mai multe ori cu stângul. Liberalii nu au mesaje de opoziţie, nu par să fie interesaţi de ceea ce face puterea în judeţ, prezentând publicului larg o obsesie comunistoidă de plasare a orginilor organizaţiei în istoria Brătienilor de la Florica, deşi majoritatea ştiu despre Brătianu câteva maxime distribuite pe facebook, iar baza cantitativă a PNL este PDL. Plus multe poze! Fruntea PNL nu respiră şi nu mişcă fără un album foto, rezultat din plăcerea, evidentă, de a se autoadmira.
Dar uneori, pozele lipsesc. Cum lipsesc şi de la Colegiul Director al PNL unde liberalii dâmboviţeni au votat susţinerea uneia dintre moţiuni. Rezultatul comunicat: 70 de voturi pentru Orban, 10 pentru Cataramă şi 8 pentru Buşoi. Nici o abţinere, nici un vor anulat. Nici măcar invitatul Viorel Cataramă nu a postat pe pagina sa de campanie o poză de la Dâmboviţa, deşi are un jurnal cu deplasările din teritoriu. Lipsa pozelor se suprapune, însă, unor bârfe interne: în sală ar fi fost aproximativ 40 de persoane, printre care şi invitaţi. Practic nu s-ar fi întrunit cvorumul de şedinţă, pentru care ar fi trebuit să fie circa 60 de delegaţi. Aşa că cele 88 de voturi ar fi o minciună. Nu că mare parte din delegaţi nu ar fi votat cu Orban, dacă ar fi fost prezenţi, dar minciuna, rămâne minciună. Plus că dacă conducerea PNL Dâmboviţa nu se întruneşte în asemenea momente, lucrurile sunt tragice cu posibilitatea de a deveni dramatice în viitor.
La câteva zile de la votul „a la Roberta Anastase”, liberalii au ales să comunice, pe surse, „greau moştenire”, cum că Preda ar fi luat banii de la Dâmboviţa, că Vladu vrea să ia mobilierul din sediu şi că fosta conducere nu ar fi negociat prelungirea contractului de închiriere al spaţiului cu primăria Târgovişte. Deci, noua conducere este împovărată de greutăţi fără număr şi fără seamăn.
Interesant este atacul la Cezar Preda. Pentru că în pozele de care vorbeam mai sus, Preda era purtat că un stindard al biruinţei actualei echipe căreia i-a acordat un sprijin evident. Zice Preda ceva de nou, de întinerirea echipei… Între timp, însă, Preda a mutat cabinetul parlamentar în altă locaţie. Adică nu a mai adus bani la sediu, iar caracterul şi prietenia se opresc, întotdeauna, la bani. Aşa că plata cotizaţiei obligatorie stabilită de Biroul Permanent Naţional al PNL a devenit, pe surse, fuga cu banii.
PNL Dâmboviţa a plătit conform trezorierului partidului, Ionuţ Popa, 45.000 de lei pe 2 mai 2017, noua conducere preluând partidul cu un facturile plătite şi un sold în casă de 2.000 de lei. Informaţia nu este pe surse, existând documente financiare în acest sens. Pentru 2017, PNL Dâmboviţa are de achitat cam 115 000 de lei către centru, iar teoretic delegaţii ar avea drept de vot doar dacă organizaţia va avea datoriile achitate. Nu se ştie, însă, dacă se va ţine cont de statut la alegerile pentru preşedinţia partidului.
De ce îi doare pe liberali plata cotizaţiei către centru? Din două motive. Unul, evident pentru toată lumea, este că oamenii din conducere ar trebui să vină cu bani de acasă pentru cotizaţii de membru şi de conducere, în aşa fel încât cheltuielile partidului să fie asigurate: salarii, curent, gaze, papetărie, întreţinere spaţiu etc. Greu, când mare parte din fruntea BPJ nu are loc de muncă. Al doilea motiv, a putut fi sesizat în discursul lui Ludovic Orban la conferinţa de alegeri a PNL Dâmbovia, când acesta spus că dacă va fi ales preşedinte va acorda clauza „organizaţiei celei mai favorizate” pentru liberalii dâmboviţeni. Un joc de cuvinte care are la bază clauza naţiunii celei mai favorizate, prevedere inclusă în acordurile internaţionale, mai ales în cele cu caracter economic, prin care părtile contractante se angajează să-si acorde reciproc facilităţi. Cum ar traduce unii din conducerea actuală a PNL Dâmboviţa, „dacă Ludovic va ajunge preşedinte nu vom mai plăti cotizaţie către centru”. Nu ar fi prima dată când unor liberali locali li se aplică „clauza persoanei celei mai favorizate”. În acest context, gestul lui Preda de a plăti cotizaţia este de neiertat pentru cei care cred că datoriile le vor fi şterse şi astfel ar fi putut avea în cont 45 000 de lei. Halal gândire şi comportament liberal!
În privinţa mobilierului, el chiar este al fostului deputat Iulian Vladu. O ştie toată lumea. Până la acest moment, Vladu nu a trecut pe acolo să ia ceva, deşi este îndreptăţit. Cât despre sediu, contractul a fost prelungit în luna aprilie, nefiind motive de îngrijorare în acest sens.
Pentru cei care cred sau speră la un viitor al PNL la Dâmboviţa, sunt, însă, multe motive de îngrijorare. Iar încercările de construcţile pe minciuni şi frânturi de adevăr sunt printre cele mai acute. Fară poze, din PNL nu pare a fi nimic! Dacă PNL Dâmboviţa nu va ieşi de sub zodia căpătuielii personale, Adrian Ţuţuianu va fi atât de plictisit la următoarele alegeri, încât va fi nevoit să-şi caute nişte adversari în interiorul propriului partid.
despre ce „reconstrucție” vorbești, gazetuțo, la această organizație?
că nu s-a mai ales/numit vreun venetic la conducere? vax!
dă-le să conspecteze asta:
http://www.contributors.ro/editorial/puterea-%E2%80%93-climaxul-paranoic-al-prostiei/
că poate termină cu rînjetul ăla tîmp! 🙁
și nu te mai lega de ei, despre morți numai de bine! 😉
CARAVETEANU vine din PSD astfel că nu trebuie să ne mire nimic, o veche vorba românească spune: „Apa la matcă și omul la teapă”, așa că Florin tu s-ar putea să sti ceva despre plecarea lui.
Vorbiti de presa de dreapta sau de stanga,in conditiile in care nu exista nici partide de dreapta sau de stanga. Politicienilor cand nu le convine ce scrie presa gasesc o explicatie, niciodata o solutie. Cand PNL Dambovita va fi de dreapta, cerem sa fim anuntati!
Pe vremea interimarilor PNL Dambovita mergea bine ? ! Acum daca s-au facut alegeri lucrurile deja s-au imputit ?! Ca liberal sarac vad in presa de „dreapta’ din Dambovita o vaga simpatie pentru PDL. Sper ca presa sa nu devina la fel de „pragmatica „ca si politicienii fosti PDL .Mai mult de jumatate din primarii alesi pe liste PDL , profitand de ordonanta traseistilor au trecut la PSD. Claudiu Dumitrescu si Ciprian Prisacaru (tineri liberali promovati de PDL), pentru treizeci de arginti, au sarit dintr-o barca in alta fara sa le plesneasca pantalonul in cur. Uneori ar trebui sa consideram ca politica nu este numai o matroana cu felinar rosu la poarta. Evident pana cand apar dovezile contrare.
Să înțelegem că și CARAVETEANU se pregătește pentru a trece în barca PSD?!