Astăzi, 20 mai a.c. a avut loc întâlnirea foștilor angajați ai Institutului Județean de Proiectare Dâmbovița. Inginerii, arhitecții și alți angajați ai Institutului se întâlnesc anual pentru a-și face „recensământul” după cum spun chiar unii dintre ei.
Am stat astăzi printre oamenii care au proiectat mare parte dintre clădirile orașului și-am aflat care sunt cele mai mari nemulțumiri ale lor. În primul rând, inginerii și arhitecții sunt destul de dezamăgiți de faptul că majoritatea clădirilor proiectate de ei au rămas exact la fel ca la început, adică n-au fost modernizate după 20, 30 sau chiar 40 de ani de la construcție.
Cea mai mare problemă pe care foștii angajați ai IJP Dâmbovița o au este legată de felul în care a ajuns să arate sediul Institutului. După spusele angajaților, atunci când s-au mutat în acest sediu, respectiv după cutremurl din 1977, au muncit toți la curățarea și dotarea corespunzătoare a sediului. Ba mai mult, l-au și proiectat inițial. După desființarea Institutului, cldirea a trecut printr-o serie de privatizări, iar astăzi se află tot în administrarea unei societăți private.
Pe lângă stadiul avansat de degradare în care se află clădirea, lipsa de atenție în ceea ce o privește a dus la creșterea unui copac în interiorul ei. Angajații Institutului sunt nemulțumiți de faptul că locul în care au muncit zeci de ani a ajuns să arate în acest fel, dar sunt și dezamăgiți de faptul că administrația locală nu exploatează potențialul unei clădiri amplasate central și care ar putea servi drept sediu pentru mai multe instituții locale.