Astăzi, noii membri în Consiliul de Administrație, numiți de Consiliul Local, acționar majoritar a Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, și-au intrat în atribuțiuni. Cu siguranță că vor avea multe de luminat în cadrul activității instituției de la începutul acestui an și până acum și dacă nu știu de unde să înceapă, le-am sugera verificarea următoarei situații: atribuirea contractului de prestării servicii monitorizare și intervenție către Rafeba Security. Gazeta Dâmboviței a cerut, oficial, documentația care a stat la baza acestei atribuiri, dar reprezentanții Companiei ne tratează cu indiferență.
Iată ce am aflat de la cei care mai au un pic de frică de lege. Pe 12 martie 2014, un consilier juridic al instituției L.N. a întocmit un referat din care rezulta încetarea contractului de monitorizare și intervenție al societății Euroguard, cu data de 1 aprilie 2014. Referatul este unul în fals, contractul în cauză fiind reînnoit automat la data de 1 ianuarie 2014 pentru un de zile, pentru reziliere fiind necesară o notificare prealabilă a firmei cu cel puțin 30 de zile înainte de data de la care se dorea rezilierea, act care nu a fost întocmit niciodată. În baza referatului fals, directorul economic și directorul general, la acea vreme Ninel Cimpoacă, au organizat o selecție de oferte, câștigată de… Rafeba. Putem spune că suntem un fel de „mama Omida” a presei, pentru că vă spuneam într-un articol din luna aprilie cum această firmă se pregătește să preia contractul, fără respectarea tuturor prevederilor legale. Deci dacă am știut noi că ea urma să fie câștigătoare, ar putea fi puse multe întrebări asupra subiectului, curios fiind că nimeni din conducerea Companiei nu pare să fie interesat să ”lumineze” această situație. Vă reamintim că Ninel Cimpoacă era și membru în fostul CA și director al companiei, aceeași dublă calitate având-o și Ion Ponorică.
Cum accesul la documente este greoi și mult restricționat împotriva prevederilor legale, poate că mai mult noroc în deslușirea problemei va avea Consiliul de Administrație și de ce nu instituțiile statului care ar trebuie să se sesizeze în acest caz ce pare unul complex…de corupție.
In imbecilitatea lor,directorasii astia au considerat ca toate contractele incheiate de fosta conducere trebuie inlocuite cu altele care sa bage bani in,evident,firmele de casa ale PSD. Nu a contat ca unele contracte erau eficiente chiar si prin continuitatea in timp(cum este cazul Euroguard,firma care in timp si-a creat si dezvoltat in teritoriu o retea foarte puternica de agenti,exact de ce avea nevoie compania),nemaivorbind de calitatea serviciilor sau a produselor. Dar trebuia facuta dreptatea pan’ la cap,nu-i asa? sa manance si gurita lor ceva…
Asa ca,onorabil consiliu de administratie, veti avea viata grea!!!
PS : Nu am nicio treaba cu Euroguard,dar cunosc cazul.
bai fratilor.la compania de apa eu stiu ca se asigura paza si rotecti cuoameni de la municipal securiti.de ce euroguard sau rafeba?ale cui sunt aceste societati?euroguard stim dar rafeba?atunci sa se desfiinteze municipal securiti si montana securiti sa cum ii zice la firma consiliului judetean.