- Gazeta Dambovitei - https://www.gazetadambovitei.ro -

Găeșteanul Marian Rădună, lider #REZISTENȚA: “Românii sunt uniți în An Centenar împotriva amnistiei și grațierii”

28 organizatii civice din România au solicitat președintelui Klaus Iohannis să organizeze de urgență un referendum pe tema Justiției, pe fondul îngrijorărilor privind o posibilă ordonanță de urgență care să includă amnistia și grațierea.

Solicitarea vine în urma unui sondaj comandat de  Geeks for Democracy privind amnistia și grașierea, precum si problematica mai generală a justiției și a luptei anticorupție în România. Studiul a fost realizat în perioada 4-11 decembrie de către ISSPOL, prin metoda CATI, pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane și are o marja de eroare de 3%. Studiul arată că în privința amnistiei și grațierii, dar și a raportării la corupție, există o singură Românie. Rezultatele arată că:

Sondajul ne arată că indiferet de locul unde te afli în România, indiferent de culoare politică, indiferent de poziția socială, românii sunt uniți în An Centenar împotriva amnistiei și grațierii. Sunt uniți pentru a face parte din Europa.” a declarat pentru Gazeta Dâmboviței, găeșteanul Marian Rădună, unul din  liderii #REZISTENȚA și  unul dintre cei mai cunoscuți militați civici implicați în acțiunile organizate la nivel național. Grupul  #REZISTENȚA este unul dingrupurile semnatare a solicitării către președintele Iohannis.

[1]

În aprilie 2017, Rădună a vrut sa-i dea lui Dragnea o cască de protecție de culoare roșie, la ieșirea de la Curtea Supremă, dar liderul PSD a refuzat-o. Pe cască era deseată o pereche de cătușe.

 

Comunicatul integral al grupurilor civice semntare ale solicitării.


Valeriana [2]