Gabriel Boriga, despre Legea privind câinii fără stăpân: „Vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii„

Curtea Constituţională a stabilit, săptămâna trecută, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Legea stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

În Târgovişte, primarul Gabriel Boriga a declarat că 10.000 de târgovişteni vor fi consultaţi de administraţia locală, cu ajutorul unor voluntari, înainte de a se lua o decizie referitor la acest subiect.

„Astăzi, legea a trecut de Curtea Constituţională, însă acest lucru nu a schimbat cu nimic intenţia pe care am avut-o de a consulta 10.000 de târgovişteni în ceea ce trebuie să facă autoritatea locală, deoarece legea spune aşa: dacă, după 14 zile, câinii, animalele fără stăpân nu sunt adoptate, autoritatea poate să-i eutanasieze. Eu nu am vrut ca această decizie să aparţină unui singur om. Este, dacă vreţi, o decizie discreţională. De aceea, nici nu am iniţiat fel de fel de programe, ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, să plătim un milion şi jumătate de euro pe un referendum, ci cu 10 voluntari, care nu au costat cu nimic comunitatea, am intervievat până acum 6000 de târgovişteni. Mai avem să intervievăm 4000, cu nume, prenume, adresă, nume de telefon şi semnătură, care să-şi exprime punctul de vedere şi dacă vreţi, care să ajute administraţia în a lua o hotărâre. Hotărârea nu o iau eu, nu o ia nici măcar executivul, ci vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii. Probabil până la jumătatea săptămânii viitoare o să am 10.000 de semnături. O să vă prezint rezultatele acestui raport. Vreau să mai fac un apel la toţi cei care doresc să însoţească echipele de voluntari atunci când merg şi discută cu oamenii din Târgovişte, sunt liberi să o facă… Nu este decizia unui om. Este decizia unei comunităţi şi mie dacă îmi spune comunitatea, oamenii care m-au ales, dacă îmi spun ce cale trebuie să urmez atunci când legea lasă o posibilitate, o să fac ceea ce târgoviştenii doresc”, declara edilul Boriga la sfârşitul săptămânii trecute.

Nu se ştie, în momentul de faţă, numărul real al câinilor fără stăpân din municipiul Târgovişte, iar la nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câini, cu o capacitate de 100 de locuri.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 13 ganduri despre “Gabriel Boriga, despre Legea privind câinii fără stăpân: „Vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii„

 • 2 octombrie 2013 at 10:55
  Permalink

  majoritatea din cei care ies in strada sunt de vină pt aceşti câini fără stăpân, pt că ei ii ţin la scările blocului, iar când un câine muşca pe cineva, nu işi asumă vina.luati câinii acasă si răspundeţi de ei.Aşa nu vor mai fi probleme.iar cat despre acest sondaj, mi se pare corect sa fim intrebaţi dacă suntem sau nu de acord cu ăriei eutanasierea cainilor fără stăpân.Felicitări domnului primar si primăriei Târgovişte!

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 10:20
  Permalink

  Si de unde stim noi ca marea majoritate a celor intervievati nu apartin calicilor/iresponsabililor ONG-urilor? Strangetii frate dupa strada, ii bagati la adapost, iar daca nu sunt adoptati, sterilizatii. Ni s-a luat de atatea javre pe strada…

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 10:16
  Permalink

  in nebunia creata specifica poporului roman,ar trebui vazut ca problema reala nu este reprezentata de acesti amarati de maidanezi care in mare majoritate sunt sterilizati, ce de PERSOANELE IRESPONSABILE CARE ii abandoneaza(vezi pui la marginea orasului ,langa tomberoane).Aici trebui gasita o cale de rezolvare.NU CRED CA EUTANASIEREA ESTE O SOLUTIE!

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 10:12
  Permalink

  Nu stiu ce asteapta di primar de la comunitate.Este o lege, hai s-o aplicam. De ce nu vin hingherii si noaptea sa adune caiinii protejati in timpul zilei de niste oameni care nu pot face diferenta intre om si animl, intre bine si rau. ati copii vreti sa mai fie ucisi sau desfigurati de maidanezii liberi/ Cati ani vreti sa mai treaca pana cand sa fim civilizati, sa putem sa ne plimbam in voie sau sa putem merge cu copiii linistiti in parc.
  Faceti bine si aplicati legea.

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 9:41
  Permalink

  PROBLEMA REALA ESTE REPREZENTATA DE PERSOANELE IRESPONSABILE CARE II ABANDONEAZA(PUI ARUNCATI)

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 7:47
  Permalink

  asa ar trebui sa faca toti primarii, sa consulte cetatenii.felicitari pt aceasta initiativa!

  Reply
 • 2 octombrie 2013 at 0:54
  Permalink

  Cu Romanii nu-i usor! Daca ii lasi sa aleaga, zic ca nu e datoria lor, daca l-e impui, zic ca nu au avut posibilitatea sa aleaga…Daca tot vi se cere parerea spuneti-o! Sa nu va mai plangeti ca “cei de la putere” iau hotarari gresite…Problema cainilor maidanezi e a fiecaruia deci responsabilitatea sortii lor e a tuturor! Vreti sa fiti liberi, in libertate trebuie sa va luati responsabilitatile binelui comunitatii!

  Reply
 • 1 octombrie 2013 at 22:44
  Permalink

  Am vazut cum vecini care voiau sa scape de cainii din fata blocului, brusc n-au mai zis nimic cand batrana care ii ingrijea a iesit la hingheri. Sondajul nu stiu daca va fi reprezentativ, pe sistemul “Zi-i si tu coana Ileana ca nu trebuie sa scapam de caini” si sa vedem atunci cum scapam de sutele de caini de pe strada si unde ii tinem. Ca daca o sa ajungem sa platim pentru caini mai mult decat pentru o indemnazie de mama atunci am ajuns rau.

  Iar daca vrem cu adevarat sa avem un oras civilizat, hingherii trebuie sa vina si seara, atunci cand “cucoana de peste drum” a fiecaruia dintre noi le da drumul celor 10 caini pe care i-a tinut in casa. Totul este frumos pana la 21:00, dupa suntem depasiti la numar 100:1 in favoarea cainilor pe strada.

  Inteleg totusi si faptul ca este o decizie pe care nu vrea sau nu trebuie sa o poarte un singur om.. sper doar sa fie relevant.

  Reply
 • 1 octombrie 2013 at 21:47
  Permalink

  “Joaca” de-a sondajul nu este decat o campanie de imagine a celui fara imagine.RALUCA, ai postat si pentru mine, deci nu mai repet. Multumesc !

  Reply
 • 1 octombrie 2013 at 18:50
  Permalink

  ‘Legea a trecut de Curtea Constituţională, însă acest lucru nu a schimbat cu nimic intenţia pe care am avut-o de a consulta 10.000 de târgovişteni în ceea ce trebuie să facă autoritatea locală, deoarece legea spune aşa: dacă, după 14 zile, câinii, animalele fără stăpân nu sunt adoptate, autoritatea poate să-i eutanasieze. Eu nu am vrut ca această decizie să aparţină unui singur om. Este, dacă vreţi, o decizie discreţională”

  DACA e lege, nu mai consulti toti nespalatii care tin grajd si cotet in spatele blocului. Iubesc cainii aia, sa-i ia cu ei in casa, nu vreau sa sara la copiii mei cand se plimba cu bicicleta… Primarul asta nu stie ce-i aia o lege? Legea-i lege, si se aplica fara nici o consultare a pensionarilor amnezati. facti naibii o data curatenia in tara asta! Eu am 5 caini, toti adiptati, toti de pe maidan, castrati si vaccinati, dar ii tin in curte, frate. I-am luat pe toti pe rand, dar cand i-am luat, m-iam asumat responsabilitatea de a avea grija de ei.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro