Școala Gimnazială Smaranda Gheorghiu din Târgoviște a oferit astăzi, 15 ianuarie 2024, un exemplu despre cum pot fi elevii introduși în lumea marilor clasici ai culturii românești, și nu numai. În loc să asculte discursurile despre Mihai Eminescu, elevii de la această școală au putut afla informații utile, structurate într-o prezentare proiectată în fața lor.
Mai mult, aceștia s-au întrecut, pe echipe, în jocuri interactive despre viața și opera poetului național, însă suportul a fost unul electronic. Cu ajutorul platformelor Wordwall și Kahoot elevii au concurat într-o manieră constructivă și educativă, descoperind lucruri interesante despre poet, dar învățând și cum să colaboreze.
Toate acestea au fost posibile pentru că profesorii responsabili au înțeles necesitatea de adaptare a lecțiilor și a unor astfel de evenimente la lumea în care trăiesc copiii noștri. Vorbind pe limba lor, folosind tehnologia pentru a face totul mult mai interactiv și mai apropiat de lumea lor, putem reuși să-i fascinăm nu doar cu informații despre un poet sau un romancier, ci și cu informații despre istoria României, despre minunile naturale sau despre tradițiile și obiceiurile care ne dau unicitate.
Tehnologia poate fi folosită în moduri extrem de educative și creative, însă este nevoie de cadre didactice care să fie dispuse să aibă astfel de interacțiuni cu elevii, iar pentru cei din bănci orele de curs ar deveni un joc serios din care au multe lucruri frumoase de învățat.
Iată că elevii pot afla informații și le pot învăța de drag dacă înțelegem că e nevoie să vorbim și noi pe limba lor, nu doar ei pe limba noastră.
Urmăriți canalul Gazeta Dâmboviței pe WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaA0mwD9Bb5wjpzNBo1D