Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Festivalul Toamnei la Bezdead prinde rădăcini

Cea de-a doua ediție a Festivalului Toamnei la Bezdead a fost prilej de relaxare pentru locuitorii din frumoasa comună din Nordul județului, dar și o bună oportunitate pentru producătorii din localitate să-și vândă produsele.

Domnul Ilie Mihăilică, din satul Măgura, a venit la târg încărcat cu produse din gospodăria sa și a reușit să și vândă o parte.

Avem nuci, mere, pere și gutui, vin, țuică, vișinată, biscuiți și cornulețe de casă, gemuri, siropuri, castraveți, gogoșari, ciorapi. Am mai fost și prin țară, dar nu mai mergem momentan.

Și elevii Școlii Grigore Rădulescu din Bezdead au promovat produsele realizate în gospodăriile familiilor lor, iar cei mai talentați dintre ei au și încântat publicul cu un frumos program artistic pe scena, unde gazde au fost Victor Mihalache și Roxana Clopotaru.

Primarul Teodora Anghelescu își dorește ca acest festival să fie unul de tradiție în județ și producătorii să reușească, prin intermediul acesteia, să-și facă cunoscute produsele specifice zonei.

Cred că am reușit să ne mobilizăm și să convingem producătorii că este o zi destinată lor, prin care își pot promova produsele. Noi am încercat anul acesta să facem totul din economii, punându-le la dispoziție producătorilor gratuit standurile, pentru ca aceștia să vină în număr cât mai mare. Avem de toate: dulcețuri, murături, pastramă, brânză. E o gamă variată. Oaspeți să avem.

Îmi doresc ca acest târg să devină o tradiție și să apară de la an, la an, mai mulți producători.

În prezent, în Bezdead funcționează Asociația Crescătorilor de Animale Malu de Răsună, dar Teodora Anghelescu face demersuri, prin Galul din care face parte, pentru a mai uni câțiva producători de mere și în alte asociații.

 

 

 

Au vizitat târgul, pe parcursul zilei, și reprezentanți ai autorităților județene și politicieni. Printre aceștia, deputatele Carmen Holban și Oana Vlăducă, dar și fostul viceprimar din Titu, Vlad Oprea.Au vizitat târgul, pe parcursul zilei, și reprezentanți ai autorităților județene și politicieni. Printre aceștia, deputatele Carmen Holban și Oana Vlăducă, dar și fostul viceprimar din Titu, Vlad Oprea.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media