Extinderea și dezvoltarea European School Education Platform, s-a realizat și în perioada februarie – mai 2024, și prin participarea de cadre didactice și elevi din Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Târgoviște, Dâmbovița, alături din Școala Gimnazială Răzvad, Dâmbovița și Școala Gimnazială Nr.2, Buftea la proiectul eTwinning ”I grow with my strawberries” în colaborare cu școli și cadre didactice din Turcia.
Obiectivele proiectului au fost:
- Educație pentru alimentație sănătoasă;
- Formare de comportamente sustenabile;
- Desfășurare de activități în mediul înconjurător;
- Dezvoltarea competențelor transdisciplinare;
- Colaborare și comunicare transnațională.
Proiectul ”I grow with my strawberries” a adus în atenția elevilor agricultura ecologică, având scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la multe probleme precum: poluarea mediului, alimentația sănătoasă și siguranța alimentară.
Elevii cu vârste între 7 si 9 ani, îndrumați de cadrele didactice au organizat și desfășurat activități practice de plantare și creștere a căpșunilor, de observare a dezvoltării acestora, activități artistice pentru decorarea de ghivece din materiale reciclabile, desenare, colorare prin codare de imagini cu căpșuni. S-au informat despre beneficiile aduse de consumul de fructe în general, de căpșuni, în special. Au realizat postere despre etapele creșterii plantelor de căpșuni. S-au creat postere, logo-uri ale proiectului care au fost supuse la vot pentru selecție prin chestionare Google. Au sărbătorit zile importante precum Ziua Apei, Ziua Pământului, Ziua eTwinning prin activități speciale dedicate evenimentelor.
Proiectul a fost popularizat prin intermediul mass media, părinților și comunității școlare prin broșuri la realizarea cărora au contribui și elevii. Au fost utilizate diverse aplicații web 2.0 pentru crearea de resurse și distribuirea acestora.
S-au realizat produse comune: carte cu rețete în care se utilizează căpșunile, poveste și poezie despre beneficiile consumului de căpșuni
Copiii au vizitat plantații de căpșuni unde au învățat despre cultivarea acestora pe suprafețe mari, despre îngrijirea lor. Au contribuit, după forțele lor, la activitățile agricole. Au cules căpșuni cu care au preparat acasă dulceață sau prăjituri, iar la școală au preparat salată de fructe, smoothie, prăjituri etc.
Elevii și profesorii au comunicat prin intermediul platformelor web.








Facebook
WhatsApp
TikTok



































