Educația, tema celei de-a doua ediții a Cafenelei liberale, desfășurate la Titu

“România educată. Nici un copil lăsat în urmă”, a fost tema celei de-a doua ediţii a Cafenelei Liberale. Gazda evenimentului a fost organizaţia TNL Titu. La eveniment au luat parte preşedintele PNL Dâmboviţa Cezar Preda, vicepreşedintele Iulian Vladu, candidaţi PNL pentru alegerile parlamentare, consilieri judeţeni şi locali, precum şi foarte mulţi tineri.

Principalele probleme ridicate de tineri au fost:

  • Nu aplicăm ceea ceea ce învăţăm! Ar trebui să aplicăm în mod practic ceea ce învăţăm.
  • Nu avem o mobilitate a cursurilor. Am dori să mergem la anumite cursuri şi anumiţi profesori
  • Competiţiile  la care participăm trebuie să le plătim din buzunarul nostru.

Prezent la discuţii, inspectorul şcolar general Ion Sorin a opinat că rezolvarea acestor probleme ar putea veni doar dintr-o finanţare corespunzătoare a sistemului educativ şi o coerenţă a politicilor educative:  “În 26 de ani, am avut 23 de miniștri ai educaţiei. Unul a avut un mandat de 5 zile. Este evident că avem nevoie de o viziune pe termen lung”. a precizat Ion Sorin.

Câteva mesaje au transmis și liderii partidului:

Cezar Preda: Schimbul de idei vine din dezbatere.  Sistemul de educație românesc este unul din cele mai puternice sisteme de educație din Europa.

Iulian Vladu: Sunt patru legi: a educației, a salarizării, a pensiilor și a sănătății despre care eu cred că  ar trebui considerate de siguranță națională. Atunci nu ar mai putea să fie modificate prin amendamente, pe bucăți care schimbă sensul întregului. Acestea ar putea fi modificate doar în urma unor discuții pe întreg textul legislativ.

tnl-titu-3 tnl-titu-2 tnl-titu-9 dsc_0056 tnl-titu-8 tnl-titu-7 tnl-titu-6 tnl-titu-5 tnl-titu-4


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro