DÂMBOVIŢA: Se va construi o parcare publică în zona Padina – Peştera

Construirea unei parcări publice în zona Telecabină Padina – Peștera, în comuna Moroeni,  apare în Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism. În zonă nu există parcari publice, doar cele câteva locuri ale unităţilor hoteliere. Deşi, programul multianual este deocamdată doar un document, Asociația Turistică Peștera-Padina a transmis deja propuneri Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru viitoarea parcare. Printre aceste, staţii de încărcare pentru autoturismele electrice şi permiterea  accesului în zonă numai a maşinilor electrice pentru un turism ecologic.

“Pentru că suntem interesați ca în zona Padina-Peștera să dezvoltăm un model de turism ecologic, unul în care să integrăm serviciile de ospitalitate cu mediul înconjurător, cu natura, am trimis astăzi Domnului Alexandru Oprea, Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița două propuneri privind proiectul parcării din zona telecabinei.
Prima propunere se referă la faptul că în opinia noastră este nevoie de un spațiu de parcare pentru cel puțin 200 de autoturisme și pentru 8 – 10 microbuze. A doua propunere se referă la necesitatea existenței unei stații de încărcare pentru automobile electrice. Deoarece viitoarea Stațiune Turistică trebuie să protejeze cadrul natural mult mai bine decât este astăzi protejat, propunem ca într-un orizont de timp de cca 5 ani accesul în zona Peștera să fie permis numai automobilelor electrice urmând ca peste alți 5 ani să fie inclusă și zona Padina.
Noua parcare ar trebui să includă la început cel puțin 4 locuri de încărcare pentru automobile electrice! Turiștii ar avea un loc sigur unde pot alimenta cu energie electrică și ar fi un semnal important că aici, la Moroeni-Peștera-Padina autoritățile doresc o Stațiune Turistică pentru viitor! Ar fi un semnal bun pentru întreg județul Dâmbovița având în vedere că în acest moment, din păcate, suntem unul dintre puținele județe unde nu există nicio stație de încărcat pentru mașini electrice” a transmis printr-un comunicat de presă, Valentin Calcan, preşedintele Asociației Turistice Peștera-Padina.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro