PNL prin președintele Virgil Guran a anunțat că rupe alianța cu PSD la nivelul județului Dâmbovița. O soluție politică locală care nu ține cont de contextul național, unde cele două formațiuni guvernează împreună. Pe de altă parte nici înainte de anunțul privitor la ruperea ei, alianța nu a avut o formă practică la Dâmbovița, cele două partide fiind mereu pe poziții diferite, cu discursuri contradictorii și atacuri politice. Cele două partide nu au avut acțiuni sau inițiative comune, iar în aparițiile publice liderii celor două formațiuni au vorbit unii despre alții ca despre niște adversari politici. Astfel, anunțul de despărțire este mai degrabă un anunț legat de începerea campaniei electorale.
Oficial, ruperea alianței are la bază repartizarea sumelor de către Consiliul Județean Dâmbovița din impozitul pe venit corespunzător cotei de 6% pentru localități.
“Primarii liberali conduc 25% din populația județului. Ni se cuveneau 25% din fonduri pentru investiții în comunitățile conduse de aleși liberali. Corneliu Ștefan a împărțit banii pe alte criterii, nu a respectat procentul (…) Din nou s-au folosit banii pentru a aservi anumiți primari. Vorbim de impozit pe venit, s-a vorbit de echitate, păi cum să spui că în localitățile liberale nu există contribuție. Păi Găești și Titu au o contribuție mai mare decât Târgoviște, mai mult angajați. La Găești avem Artic, mare angajator, la Titu Grupul Renault are acolo centrul tehnic, nu mai vorbim de alte societăți. Am hotărât că nu putem participa la acest circ (…) Cei care sunt aleși, inclusiv eu, nu suntem stăpâni de sclavi, ci aleși ai oamenilor! Respect coaliția la nivel național, dar din acest moment, în Dâmbovița alianța cu PSD s-a terminat! a spus în cadrul unei conferințe de presă, Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.
Anterior, președintele CJD, Corneliu Ștefan a semnalat lipsa consilierilor județeni PNL de la ședința de alocare bugetară. „Suma de 36.829.000 de lei a fost distribuită primăriilor cu scopul susținerii programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, dar și pentru a se asigura cheltuielile de funcționare din acest an. Totodată, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, și în 2024, Consiliul Județean Dâmbovița, prin programele sale de asociere, va cofinanța investiții importante în fiecare localitate a județului nostru, PJDL fiind cel mai bun exemplu cu cele peste 187 de proiecte depuse de 76 de primării dâmbovițene, acestea însumând o valoare totală de 360.000.000 de lei.
Nu în ultimul rând, trebuie sancționată absența consilierilor județeni liberali cărora conducerea partidului din care fac parte le-a cerut să nu participe la această ședință deosebit de importantă pentru județul nostru. Dezvoltarea județului Dâmbovița ar trebui să fie o muncă de echipă!” a spus Ștefan într-o postare pe facebook.
PSD are majoritate în Consiliu Județean Dâmbovița, iar hotărârea a trecut de votul aleșilor.
Urmăriți canalul Gazeta Dâmboviței pe WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaA0mwD9Bb5wjpzNBo1D