DÂMBOVIŢA: Grevă a salariaţilor din Agenţia pentru Protecţia Mediului

Astăzi, 14 martie, timp de două ore, salariaţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului au refuzat să muncească. Aceştia sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le au şi care au stagnat din anul 2009. La ultimele modificări salariale, doar cei din Ministerul Mediului s-au bucurat de majorări, aspect care i-a înfuriat şi mai mult pe bugetarii din agenţiile locale. Salariaţii acuză nu doar salariile mici, ci şi volumul foarte mare de muncă.  “Unii dintre angajaţi pleacă după o săptămână sau după o singură zi de muncă, din cauza volumului de muncă şi a salariului mic.” spune Federaţia Sindicatelor Unite de Mediu.

Totodată, aceştia spun că un pas important pentru aderarea României la Uniunea Europeană a fost respectarea legislaţiei de Mediu, aspect uitat de guvernanţi când au decis majorarea angajaţilor de la stat.

Mircea Nistor, director APM Dâmbovita

În judeţul Dâmboviţa, cei 38 de angajaţi ai APM au afişat mesaje, precum “ VREM SALARII SIMILARE CU ALE COLEGILOR NOŞTRI DIN MINISTERUL MEDIULUI!”, “UN MEDIU CURAT NU TREBUIE NEGOCIAT!”, în faţa clădirii deplorabile în care îşi desfăşoară activitatea. Conducerea instituţiei spune că îi susţine pe angajaţi în acest demers, iar dacă guvernanţii nu îi vor lua în seama, greva de avertisment se va transforma în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Conform Federaţiei Sindicatelor Unite de Mediu, în situaţia în care nu se vor soluţiona favorabil revendicările angajaţilor din sistemul pentru protecţia mediului se va ajunge la:  – diminuarea ratei de absorbţie a fondurilor europene; – imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului; – sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene – neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin TRATATUL DE ADERARE A ROMÂNIEI LA UNIUNEA EUROPEANĂ  – nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, poate genera riscul declanşării procedurii de infringement, situaţie care va determina costuri mult mai mari decât sumele privind creşterea salarială pentru cei 1934 de salariaţi.

  • Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, solidar cu Federaţiei Sindicatelor Unite de Mediu

În contextul discuțiilor privind legea salarizării, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, anunță eșecul negocierilor purtate în ceea ce privește egalizarea salariilor angajaților din instituțiile de inspecție și control, cu atribuții similare, din cadrul Ministerului Mediului si Ministerului Apelor și Pădurilor. În aceste condiții, pentru susținerea nemulțumirilor referitoare la salarizare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu se solidarizează cu acțiunea spontană de protest a colegilor din cadrul Agențiilor de Protecția Mediului, prin întreruperea programului de lucru pentru 2 ore, azi, 14 martie 2017. Solicităm și pe această cale, deschidere la dialog în vederea soluționării pe cale amiabilă a solicitărilor noastre și alinirea salariilor angajaților Gărzii de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare.” a transmis printr-un comunicat de presă,  Nicolae Valentin, Președinte Sindicatul Național al Gărzii de Mediu.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro