Dacă tacea… Dorin Staicu a dat explicaţii hilare cu privire la telefoanele de lux ale directorilor!

Directorul Companiei de Apă Târgovişte  Dâmboviţa, Dorin Staicu, a ţinut ieri să explice într-o conferinţă de presă cu alt subiect, că scandalul telefoanelor de lux ale conducerii ar fi unul inventat. Nu că nu s-ar fi luat 5 I Phone de ultimă generaţie şi s-ar fi dat celor 5 directori, inclusiv lui Staicu, dar, spune acesta, compania de telefonie le-ar fi oferit gratuit pe puncte, în schimbul prelungirii contractului cu încă 2 ani.

Vrând să explice situaţia conform sintagmei social democrate “sărac şi cinstit”, Staicu s-a afundat de tot! A povestit cum operatorul i-ar fi dat gratuit telefoanele în baza unor puncte de pe abonament. În acelaşi timp a recunoscut că nu există un abonament colectiv, şi de fapt sunt 90 de abonamente individuale, de 5 euro fiecare. Cum, abonamentul nu este colectiv, nu prea vedem cu a adunat conducerea punctele de pe abonamentele individuale, lucru care este imposibil.

Altă explicaţie care a stârnit zâmbete a fost aceea a necesităţii unor noi telefoane pentru cei cinci, întrucât toţi ar fi avut înainte abonamente în alte reţele. Şi culmea telefoane nedecodabile, tot I Phone, dar modele mai vechi. Dacă povestea cu nedecodabilitatea o putem accepta, punem pe masă o varianţă mai ieftină decât achiziţonarea unui nou telefon: portabilitatea. Adică păstrarea numărului, dar trecerea sa într-o altă reţea de telefonie mobilă, lucru posibil de câţiva ani în România.

Cum a constatat că explicaţiile sale nu ţin, Staicu a folosit un ultim argument în favoarea sa: faptul că abonamentul ar fi fost prelungit de vechea conducere şi atunci nu mai avea ce să facă. Greşit! Operatorul de telefonie în cauză permite întreruprerea abonamentului, doar în cazul în care beneficiarul nu foloseşte nici un tip de ofertă, adică, dacă n-ar fi cumpărat telefoanele pe puncte, după cum spune conducerea, exista varianta înreruperii abonamentului.

Una peste alta, lunar cei 90 de angajaţi care au telefoane de serviciu vorbesc pe banii abonaţilor de peste 240 de milioane de lei vechi, într-un an, la care se adaugă TVA. E adevărat că nu toţi vorbesc de pe smartphon-uri! Doar cei aleşi! Iar dacă tăcea…Staicu poate n-ar mai fi ajuns să spună “lucruri trăznite”, încercând să explice una dintre primele măsuri ale noii conduceri: dotarea cu unele dintre cele mai scumpe telefoane de pe piaţă!


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro