kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Cum să îți dai seama când ai nevoie de o pauză de la gambling

Jocurile de noroc reprezintă una dintre cele mai puternice industrii, iar în susținerea acestui argument stau miliardele generate anual. Și nu numai, că la fel de bine pot susține această afirmație și clienții care se aliniează în provocările acestei afaceri.

Din dorința de a încerca nou, din curiozitatea de a experimenta ce este atât de important la această provocare sau pur și simplu din obsesia de a retrăi ceva cu euforie și adrenalină, jucătorii ajung la cazinouri.

Deși există și explicații raționale, poate că cele mai periculoase sunt cele care ajung să nu mai fie justificate, astfel că nu se mai ține cont de nimic – se știe că doar se dorește să se joace; nu se mai ține cont de timp, de bani, de loc, de consecințe. Iar atunci când asta se întâmplă, când nu mai contează nimic altceva, atunci poate că este cazul să te retragi puțin și să încerci să faci o analiză obiectivă, să îți dai seama unde te afli.

Este destul de ușor să pierzi controlul și la fel de greu să îl recâștigi, dar este aproape imposibil să îți dai seama când ai nevoie de ajutor. Motiv pentru care este esențial să fii conștient de puterea pe care o deții și să fii în permanență conectat la ce simți și ce trăiești, ca să știi când este cazul să iei o pauză – spre exemplu, dacă ți s-ar cere, ai putea lua o pauză de la păcănele gratis EGT? Dacă răspunsul este da, atunci acest material este pentru tine.

Ce înseamnă nevoia de a avea pauză?

Să începem cu începutul: este important să știi că dacă nu iei pauze regulat, atunci se poate instala cu ușurință dependența, care este oricum dar nu benefică. Atunci când nu te mai poți opri din această activitate, asta îți poate ruina cu ușurință nu doar conturile bancare, ci și viața personală și profesională – când impactează negativ, atunci ar trebui ca persoana în cauză să își pună câteva întrebări.

Vorbim despre nevoia urgentă și de controlat de a paria, o afecțiune sau o patologie care îți strică totul – de la starea fizică, la emoții, la ce simți și cum ești, la relațiile cu oamenii, locul de muncă și, în principiu, tot ce este mai frumos în viață. Un astfel de comportament poate strica ritmul vieții și asta aduce după sine mai multe probleme, iar tocmai de asta contează să fii conștient că trebuie să iei pauze, atunci când joci la cazinouri sau faci pariuri.

Semnele dependenței de jocuri de noroc

Gamblingul poate deveni, fără ca măcar să îți dai seama, o problemă atunci când se bifează unul sau mai multe dintre următoarele aspecte pentru o persoană:

  • simte nevoia să joace cât mai mult și cât mai des
  • minte despre activitățile sale de pariere, începând cu cât de des face asta și cât de mult cheltuie
  • nu este conștientă de timpul pe care îl alocă pariurilor și nici măcar nu simte nevoia să se odihnească, indiferent de cât de mult o afectează
  • continuă să investească bani în pariuri, chiar dacă nu mai dispune de buget
  • recurge la tot felul de minciuni ca să facă rost de finanțe, pe care ulterior nu le înapoiază sau returnează banii cu dificultăți
  • indiferent de ce se ivește în viață, pariurile au prioritate
  • există o stare constantă de iritabilitate, mai ales când se joacă deja cu stare anxioasă, pe fond nervos sau de stres
  • încearcă să recupereze prin orice mijloace banii pe care i-a pierdut deja
  • indiferent de consecințe, nimic nu poate face persoana respectivă să se răzgândească în ceea ce privește pariurile
  • nu conștientizează cât de mult s-a izolat și cât de mult rău își face
  • ajunge să aibă datorii la întreținere, lumină și se neglijează pe propria persoană

Resurse și soluții pentru a reveni la echilibru

Primul pas în încercarea de a se mai repara din necazurile pricinuite de dependența de jocuri de noroc este conștientizarea faptului că există o problemă, iar mai apoi să o înțelegi. Nu se pot impune tratamente atâta timp cât nu se depistează “boala”, așa că începutul înseamnă realizarea că realitatea trebuie schimbată.

Bineînțeles, totul trebuie tratat cât mai realist, fără disperare, și să se ceară ajutorul, ca să fie acordat.Este esențial ca persoana în cauză să nu rămână singură și să aibă sprijin emoțional. Și dacă tot vorbim despre factorii care țin de psihologie, contează și să se recunoască elementele care declanșează o anumită stare – se pariază ca să existe distracție, ca să se caute o anume stare, ca există singurătate?

Oricare ar fi răspunsul, există modalități mai sănătoase și mai eficiente de a se gestiona starea de spirit și de a se ameliora plictiseala – deci o variantă ar fi să se caute și alternative de hobby-uri.

Încă un lucru care se poate face este să se stabilească limite. Așadar, o modalitate de a stopa activitățile cu jocurile de noroc presupune și eliminarea accesului la acestea – cu cât te implici mai puțin și îți facilitezi mai greu disponibilitatea, cu atât îți va fi mai greu.

Deci, trebuie să reduci accesul la bani, să te impui limite de timp, să existe doar intervale pentru fiecare și orice tentații digitale să fie îndepărtate. Desigur, trebuie să se găsească și variante de a recăpăta controlul asupra modului cum se gestionează stresul, cum se vindecă relațiile personale și cum se revine la viața de dinainte.

Concluzie

Te încurajăm să încerci jocurile de noroc, în pofida acestor riscuri. Surprizele pot aduce o mulțime de lucruri pozitive, la fel de sigur pe cât acestea se pot traduce în câștiguri majore. Însă, desigur, trebuie să fii atent la toate riscurile care se pot ivi, așa că ține cont să conștientizezi totul, să nu te lași prea mult distras și să rămâi mereu concentrat la joc, la tot ce faci și cum faci.

Distribuie:
Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media