kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, proiecte pentru noi investiţii în sectorul de apă și apă uzată

Județul Dâmbovița are posibilitatea de a accesa noi fonduri care să continue investițiile și eforturile depuse în prezenta etapă a POS Mediu, prin soluționarea unor probleme specifice ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare. Pentru acest lucru, strategia la nivel de județ trebuie să soluționeze probleme riguroase, cum ar fi nitrați în pânza freatică, probleme specifice pe diferite categorii de aglomerări, prioritizarea aglomerărilor pe categorii, să prezinte opțiunile tehnice selectate în funcție de necesități (stații de pompare, puțuri, etc.) și nu în ultimul rând, să prezinte un program de implementare a măsurilor necesare propuse.

Pentru realizarea acestui deziderat, în cadrul prezentei investiții, Consultantul AT, împreună cu Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, au făcut primii pași în determinarea necesităților actuale ale județului, în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă și sistemele de preluare și tratare a apelor uzate, prin actualizarea Master Planului.

 

Investiţii prioritizate

 

Master Planul reprezintă un plan coordonator la nivel județean, după care se efectuează studiile de fezabilitate pentru determinarea opțiunilor pe termen scurt și lung. Acest document cadru conține și o listă prioritară de investiții, pe care Consultantul AT și Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița o pregătesc cu sprijinul autorităților locale. Lista măsurilor prioritare va conține atât justificarea investiției solicitate, cât și perioada de implementare și costurile de investiție, fără tranferarea investițiilor dintr-o etapă în alta. Cu alte cuvinte, investițiile efectuate în etapa actuală, 2007 – 2013, nu se vor transfera într-o etapă ulterioară.

Pentru sectorul de apă și apă uzată în România, bugetul preconizat de investiții pentru perioada de programare 2014 – 2020, este de aproximativ 3,5 miliarde de Euro, iar beneficiarii acestor proiecte urmează a fi operatorii regionali ai sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Obiectivele principale ale acestei etape a POS Mediu constau în îmbunătățirea calității mediului și condițiilor de viață ale oamenilor, prin investiții în infrastructură, eliminarea apelor uzate deversate în râuri, îmbunătățirea managementului și exploatării sistemelor de apă și canalizare, optimizarea distribuției alimentării cu apă prin reducerea pierderilor și nu în ultimul rând, reducerea costurilor de exploatare.

 

 

Lucrări în derulare

 

Dintre lucrările derulate în cadrul CL 1 – „Lucrări la sursele de apă ale Municipiului Târgoviște”, s-a finalizat activitatea de proiectare și organizarea de șantier, s-au executat 3 foraje noi și împrejmuiri la toate cele 33 de foraje și s-au montat tablourile electrice la puțurile de pe fronturile de captare și în gospodăriile de apă. În prezent, printre lucrările care se execută se numără lucrări la gospodăria de apă Dragomirești Nord, la reabilitarea stației de pompare de la Priseaca şi la reabilitarea camerei de vane de la gospodăriile de apă Dragomirești Nord și Priseaca.

De asemenea, de la începutul anului, s-au executat lucrări în cadrul proiectelor CL 2 – „Reabilitarea stației de epurare Târgoviște Sud”, CL 3 – „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște”, CL 4 – ”Reabilitarea și extinderea rezervoarelor Bana și a stației de epurare Moreni”, CL 5 – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Moreni, CL 6 – ”Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni”, şi CL 7 – ”Reabilitarea si extinderea rețelelor de apă și canalizare Pucioasa și Fieni”,

 

Cel mai recent contract atribuit și semnat de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița în data de 28 februarie 2013, face referire la lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Găești și Titu și are o valoare de 37.080.214,64 lei fără TVA, cu o perioadă de execuție de 18 luni, urmând a se finaliza pe data de 11 octombrie 2014.

Contractul de tip Proiectare-Execuţie (FIDIC GALBEN) cuprinde atât proiectarea de detaliu, cât şi execuţia construcţiilor civile, a instalaţiilor mecanice şi electrice, inclusiv furnizarea şi montarea echipamentelor aferente surselor de apă și stațiilor de epurare Găești și Titu.

Scopul lucrărilor din cadrul contractului vizează întocmirea documentațiilor pentru obținerea tuturor avizelor necesare construcției, execuția lucrărilor de extindere a stației de epurare a apelor uzate de la Titu, reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate Găești, execuția a 5 puțuri noi în zona Parc Găești, construcția conductei de aducțiune pentru colectarea apei din cele 5 puțuri și transfer către gospodăria de apă Găești, construcția a 2 rezervoare de înmagazinare noi de 1000 m3 la Găești, precum și sistem SCADA pentru ansamblul foraje – rezervoare de înmagazinare.

Data de 11 aprilie 2013 reprezintă data oficială de începere a contractului, lucrările urmând a fi finalizate în data de 11 octombrie 2014, perioadă care va fi urmată de 12 luni de notificare a defectelor.

Până în momentul de față, Antreprenorul desemnat a depus documentația pentru obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construcție, a depus graficul de execuție a lucrărilor și urmează să demareze lucrările la organizarea de șantier.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media