CFR vrea să renunțe, din nou, la traseul Târgoviște-Pietroșița, începând cu 1 martie

CFR a anunțat că renunță la aproximativ 100 de trasee feroviare de călători începând cu 1 martie. Pe listă figurează și trenurile R 9449, 9441, 9442, 9443, 9445, 9446, 9447, 9448, 9449, 9450 în relația Târgoviște-Pietroșița și retur, despre care CFR a anunțat că se anulează permanent.

CFR a mai anulat această rută în mai 2013. După mai multe solicitări din partea Consiliului Județean Dâmbovița și a parlamentarilor social democrați, circulația feroviară de călători a fost reluată în octombrie 2015. Pe lângă CFR, pe aceeași rută a operat între octombrie 2015 – martie 2017 și Compania privată Transferoviar Călători. Aceasa s-a retras din cauza lipsei de călători pe acest traseu. Acum dorește să se retragă și CFR-ul.


Astăzi, la sediul Prefecturii Dâmbovița a avut loc o discuție cu directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, pentru păstrarea acestui traseu. La întâlnire au luat parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, senatorului Adrian Ţuţuianu și deputaţii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan. Întâlnirea nu a avut un rezultat cert. „Directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a facut apel la necesitatea creşterii numărului de abonamente în rândul elevilor şi studenţilor navetişti, dar şi al persoanelor care fac naveta în interes de serviciu.” se arată într-un comunicat al Consiliul Județean Dâmbovița. Presa nu a fost invitată la acest eveniment.

În urma întâlnirii cu directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, deputatul Corneliu Ștefan a formulat ministrului de resort o interpelare cu tema: „Transportul CFR de călători pe ruta Târgovişte Pietroşiţa trebuie menţinut!” Printre argumentele deputatului se numără  faptul că „SC Arctic SA va deschide o fabrică de maşini de spălat în comuna Ulmi şi angajaţii din zona de nord a judeţului vor face naveta, mulţi dintre ei cu trenul; în orașul Pucioasa, se vor dezvolta mai multe fabrici în următorii 2 ani, ceea ce înseamnă câteva sute de locuri de muncă şi, evident, alţi navetişti. Tot în Pucioasa, va lua avânt turismul balnear, având în vedere numeroasele proiecte de dezvoltare iniţiate de administraţia publică locală; dezvoltarea stațiunii turistice Moroeni – Padina – Peștera, din Munţii Bucegi, va duce la creşterea numărului de turişti, iar mulţi dintre ei vor călători cu trenul”.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca