Plăcinta cu dovleac de la Vulcana Pandele a ajuns anul acesta la 21 de metri, la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Dovleacului. În fiecare an, deliciosului preparat i se mai adaugă un metru. Plăcinta este făcută după o veche rețetă locală, anul acesta 20 de gospodine și un bucătar cheff fiind implicați în realizarea ei. „De 21 de ani ducem tradiția mai departe. Plăcinta de 21 de metri este realizată cu sprijinul comunității, a oamenilor de bună credință, cu sprijinul administrației locale, cu partenerii noștri și colaboratori din comunele Șotânga, Brănești, Doicești, orașul Târgoviște și orașul Pucioasa. Această plăcintă este realizată și preparată după o rețetă tradițională de peste 60 de ani. Anul acesta am avut peste 20 de doamne care au contribuit la curățarea dovleacului, la prepararea umpluturii și un cheff bucătar care a supravegheat prepararea, Adrian Damian, bucătar șef la un restaurant celebru din Franța.” a precizat Florina Voicu, directorul căminului cultural din localitate.
„Totul est făcut din sponsorizări, donații și cu munca femeilor din Vulcana Pandele și a salariaților din primăria localității. E o tradiție și noi o respectăm cu sfințenie.” a precizat și primarul localității, Radu Vasile. La eveniment au luat parte și autoritățile județene, dar și parlamentari. „Particip cu mare drag în fiecare an alături de colegii mei și de locuitorii comunei Vulcana Pandele. Cel mai îmbucurător a fost acela că am văzut foarte mulți copii, mulți tineri care duc tradiții mai departe și cred că avem nevoie în fiecare localitate, în special în mediul rural, să ducem mai departe tradițiile satului dâmbovițean.” a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.