BioNTech-Pfizer: Despre efectele adverse și recomandările specialiștilor

În urma unor reacții adverse severe, de tip anafilactic, indentificate la două persoane din Marea Britanie după ce le-a fost administrat vaccinul BioNTech-Pfizer pentru SARS-COV-2, s-a declanșat un val de îndoială la nivelul populației.
Din acest motiv, mai multe instituții mondiale și Europene au făcut declarații pe această temă. Food and Drag Administration (FDA) consideră că vaccinul poate fi administrat și persoanelor care au diferite alergii, dar recomandă evitarea acestuia de către persoanele care au în istoric reacții alergice severe la substanțele din componența vaccinului.
Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale din Marea Britanie recomandă evitarea vaccinării de către orice persoană cu reacții alergice, indiferent de natura lor.
Reacțiile de tipul celor identificate în Marea Britanie apar doar la persoanele care au istoric în alergiile anafilactice.
De asemenea, specialiștii au încercat să liniștească populația explicând faptul că toate medicamentele și toate vaccinurile au potențiale efecte adverse grave care însă sunt extrem de rare și nu apar la orice tip de persoana. Spre exemplul, la ultimul test în masă pentru vaccinul BioNTech-Pfizer, realizat pe 44 000 de persoane, doar 0.63% dintre aceștia au prezentat reacții adverse post-vaccin. (conform unui comunicat oficial publicat de Guvernul României)

În același sens, ieri, 16 decembrie, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că, o dată cu aprobarea serului de către Agenția Europeană a Medicamentelor, toate statele membre UE vor începe simultan campaniile de vaccinare.
AEM se va întruni pe 21 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât era inițial stabilit, pentru a analiza serul și a aproba utilizarea lui în spațiul Uniunii Europene.

Cu toate că vaccinarea nu este obligatorie și nici nu aduce cu sine renunțarea definitivă la măști și distanțate socială, autoritățile recomandă populației să se vaccineze pentru a putea diminua cât mai rapid și eficient răspânderea noului Coronavirus.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro