Mai mult decât un sport, motociclismul reprezintă un stil de viață, o aventură care dă senzația de libertate, o experiență unică și un spirit de apartenență dintr-o vastă comunitate. Fie că vorbim de motoare sportive, de turism, adventure sau custom, acest mijloc de transport e ideal vara, indiferent că vorbim despre trasee montane, drumuri de coastă sau orașe istorice.
De ce motocicleta?
Majoritate doresc să își condimenteze un pic viața cu un strop de aventură. Fie că vorbim de jocurile așa cum găsim pe pariuri online Romania de un sport extrem sau de un alt hobby. Cei care au gustat o călătorie cu motorul, rămân, de obicei, fascinați de lumea pe care o descoperă și de senzațiile unice experimentate. Fie că vorbim de motoarele sportive, de cele de turism, de cele custom și cruiser, pentru drumuri lungi sau de cele adventure pentru traversarea terenurilor accidentate și aventura în sălbăticie, cei pasionați au găsit aici un alt mod de viață. Un mod de viață liber, fără limite și bariere, o aventură unică pe două roți și un mod de a călători aproape oriunde își doresc.
Tipuri de motoare și motociclism
Indiferent de preferințe, lumea motociclismului oferă oportunități nelimitate pentru
aventuri și descoperiri pe două roți. Motociclete sportive sunt proiectate pentru performanță maximă pe circuit și pe drumuri deschise. Cu o poziție de conducere agresivă, care împinge piloții în fața motocicletei și un accent pe puterea motorului și manevrabilitate, motocicletele sportive sunt ideale pentru cei care caută senzații tari și viteză extremă.
Motociclete adventure cu suspensie înaltă, roți cu spițe și o postură verticală de conducere, motocicletele adventure sunt construite pentru explorarea terenurilor accidentate și aventurile off-road. Acestea sunt perfecte pentru cei care doresc să își pună abilitățile de pilotare la încercare în condiții variate. Motociclete de turism sunt concepute pentru călătorii lungi și confortabile. Acestea vin echipate cu caracteristici precum scaune confortabile, parbrize mari și capacitate mare de depozitare și sunt ideale pentru cei care doresc să exploreze țara sau chiar să călătorească pe distanțe mari. Motociclete cruiser, recunoscute pentru stilul lor clasic și confortul de croazieră, sunt perfecte pentru croaziere relaxante pe șosele lungi și drepte. Cu șei late, ghidon jos și motoare puternice, acestea sunt preferate de mulți motocicliști pentru stilul lor distinct și relaxant. Motociclete cafe racer, inspirate de motocicletele de curse din anii 60, sunt caracterizate de designul lor minimalist și aspectul retro. Cu o poziție de conducere sportivă și accentul pe viteza și manevrabilitatea pe șosea, acestea sunt ideale pentru cei care apreciază stilul și performanța.
Top cele mai frumoase trasee din România
Transfăgărășanul este unul din cele mai populare trasee pentru motociclism din România, cu o lungime de circa 600 de kilometri și un nivel mediu de dificultate. Traseul Drumul are asfalt bun, cu multe locuri de admirat cum ar fi Lacul Vidraru, Bâlea Lac și Cascada Capra, unde se pot face opriri și fotografii spectaculoase. La același nivel ca frumusețe, grad de dificultate și lungime se află și Transalpina. Șoseaua trece pe la Brezoi – Voineasa – Vidra – Obârșia Lotrului – Transalpina – Sibiu – Cozia, iar conectarea acestui drum cu Defileul Oltului, una dintre cele mai frumoase zone din țară, cu o lungime de 47 km, și cu Lacul Vidra, îl transformă într-unul dintre cele mai frumoase trasee moto de 1 zi. Cunoscut ca „drumul comorilor”, Transrarău conectează satele Chiril (sud) și Pojorâta (nord) din Bistrița. Drumul este îngust și începe cu o tentativă de poteci montane, o parte asfaltate, o parte demne de trasee enduro. Totuși, cu puțină răbdare și atenție la condus, de la cabana Rarău, drumul devine mai larg, cu serpentine pitorești care adaugă adrenalină aventurii tale. Acest traseu se poate parcurge în 2 zile, oprind la Vatra Dornei sau undeva la mijlocul distanței. „Drumul Vinului” situat în Prahova este un traseu care merită descoperit pe motocicletă, mai ales că oferă numeroase atracții turistice precum: Muzeul Conacul Bellu, Mănăstirea Vărbila, Mănăstirea Zamfira, Muzeul Cramei 1777 sau Mănăstirea Jercălăi. Să nu uităm și de Transapuseana, deschisă de curând, sau Cazanele Dunării – Cascada Bigăr – Transsemenic. bȚara noastră are multe trasee pitorești care merită parcurse, oferind o conexiune puternică cu natura și multe atracții turistice.