ortooxacell kiss2022.gif Flax

2016, un an excelent pentru Direcția Silvică Dâmbovița

Direcția Silvică Dâmbovița încheie și anul 2016 cu rezultate foarte bune și depășirea tuturor indicatorilor.

Din punct de vedere tehnic, am avut depășiri ale tuturor indicatorilor, atât la programul de împăduriri unde, față de un program de 74 de hectare, am avut regenerări naturale și artificiale de 195 de hectare. La tăieri de îngrijire am depășit programul. Față de 1825 de hectare, am realizat 2500 de hectare. La curățiri, față de un program de 300, am realizat 304, iar la degajări, față de 70 de hectare, 88. Deci, cam 110%. Și la investiții am realizat programul. Am avut investiții numai din fonduri proprii, fonduri de accesibilizare și anume două drumuri, în zona de munte, pe raza Ocolului Silvic Pucioasa, achiziționarea de utilaje și la compartimentul mecanizare, atât pentru realizarea lucrărilor de exploatare a pădurilor (tractoare forestiere, motofierăstraie). –Costel Preda, director Direcția Silvică Dâmbovița.

 

Directorul Direcției Agricole spune că și la vânat au fost realizați indicatorii, fiind livrați mistreți vii din țarcul de la Bolovani, către o firmă din Giurgiu, la prețuri cuprinse între 115 și 400 de euro bucata.

Desfacerea vânatului a fost o măsură impusă de numărul mare de mistreți, 400, existent la Bolovani.

Și la plante medicinale, ciuperci și fructe de pădure au fost realizați indicatorii, fiind depășite cifra de afaceri și profitul cu 30%.

Costel Preda a ținut să precizeze că un lucru îmbucurător în acest an a fost diminuarea cantității de material lemnos extras ilegal. Directorul a ținut să mulțumească pentru sprijin în acest sens Jandarmeriei și Poliției, precum și silvicultorilor.

Am confiscat 552 de metri cubi, din care 430 cu Poliția. Mult material lemnos s-a confiscat cu Poliția pe drumurile publice, dar zonele vulnerabile au fost Ludești, I.L.Caragiale, Pătroaia.- Costel Preda, director Direcția Silvică Dâmbovița.

 

Și la anul vom depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea fondului sau procesului de producție în fondul forestier, de a asigura integritatea fondului forestier, procentul de împădurire și a tuturor indicatorilor. Vreau să mulțumesc Poliției, Jandarmeriei și tuturor colegilor mei din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița care au muncit și nu în condiții tocmai prielnice. De asemenea, transmit mulțumirile mele, un an și sărbători fericite dâmbovițenilor și silvicultorilor- Costel Preda, director Direcția Silvică Dâmbovița.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media