Producție bogată la Lungulețu, dar prețul verzei este scăzut de viermii care o găuresc

A început sezonul de tăiat varza la Lunguleţu. Agricultorii din cel mai mare bazin legumicol din ţară se mândresc cu o recoltă destul de bună, spun ei. S-au luptat cu seceta, pe timp de vară, şi au reuşit să salveze producţia, însă, nu au putut combate dăunătorii. Viermii găuresc foile de varză, iar ţăranii sunt nevoiţi să o cureţe cât mai mult pentru a da bine în obor.

„Se curăţă două trei frunze şi este bio, că de aceea au intrat viermii în ea, pentru că nu am aplicat soluţii. Nu e arătoasă, dar e bună. Dacă nu se vinde o dăm la păsări. Ne e milă de ea că e mare şi am îngrijit-o, am udat-o.”

„E un vierme care o atacă. O manancă în faţă…o curăţăm, o curăţăm, destul de mult şi asta e. Clienţii ştiu despre ce este vorba, dar spun să mai lăsam la preţ că e mâncată.”, spun agricultorii.


Cu aproximaţie, producţia este de 30 de t/ha, în acest an. În prezent, la Lunguleţu, varza Bucharest se vinde cu 0,50 de lei/kg – 0,60 de lei/kg, iar cea românească, cu foile moi, numai bune pentru sarmale, cu 0,70 lei/kg – 0,80 lei/kg. Comercianţii din alte judeţe o cumpără fără a sta prea mult pe gânduri şi o vând prin satele din Argeş şi Prahova cu 1 leu/kg – 1,5 lei/kg. În aproximativ două zile reuşesc să vândă maşini întregi de varză şi se întorc la Lunguleţu. Din aceasta afacere, cel mai bine ies, ca de obicei, samsarii.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca