„În perioada sărbătorilor pascale, toate instituțiile județene vor fi în stare de „alertă” și se vor afla pe teren pentru prevenție și ajutor în caz de urgență” a anunțat astăzi, Prefectul Județului, Claudia Gilia. La nivelul județului există deja formate echipe mixte de control din care fac parte reprezentanți ai DSVSA, IPJ și CJPC și care derulează în săptămâna 18-23 aprilie a.c. activități de control și de supraveghere a condițiilor de desfacere și comercializare a produselor alimentare. În același timp, medicii veterinari vor efectua, în această perioadă, mai multe controale în piețele agroalimentare și magazinele de profil din județ. De asemenea, în cadrul DSVSA este asigurat serviciul de permanență, iar cetățenii sunt încurajați să sesizeze neconformitățile apelând următorul număr de telefon: 0372 737 818.
Prefectul județului face apel la populație să cumpere produse alimentare doar din spații autorizate și unități care îndeplinesc toate condițiile pentru comercializarea lor. Să fie atenți în noaptea de Înviere unde-și parchează mașinile când merg la biserică, să nu blocheze căile de acces și să supravegheze lumânările.
Planul de acțiune al autorităților a fost discutat, astăzi, 19 aprilie 2022, într-o ședință de lucru cu reprezentanții instituțiilor județene care au atribuții în gestionarea sărbătorilor pascale. Dr. Sandu Tolea, Director în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA); Comisar-șef Mariana Vlad din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC); Comisar-șef Claudiu Adrian Antofie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ); Col. Viorel Matei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” (IJJ); Lt.col. Cristian Claudiu Florea din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” (ISU). La ședință au participat, alături de prefectul Claudia Gilia, subprefecții Ioan Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu.