ortooxacell kiss2022.gif Flax

Elev al Liceului Economic „Ion Ghica”, Daniel munceşte să devină bucătar şef: „Nu vreau să plec din România”!

Daniel are 18 ani și o pasiune care îl face cu adevărat deosebit printre cei de vârsta sa. Daniel gătește! Și o face ca un bucătar șef , cu rafinament și savoare. În instrumentele din bucătărie, printre arome și gusturi, Daniel își proiectează viitorul pe care îl vede strâns legat de gastronomie. Asta vrea să studieze, din asta vrea să traiască aici în România. Familia este principalul susținător al drumului greu pe care l-a ales tânărul, dar și colegii și profesorii de la Liceul Economic „Ion Ghica”  din Târgovişte îi sunt alături.

Gazeta Dâmboviţei: Cum ai aprofundat această pasiune? 

Daniel: Am aprofundat această pasiune doar prin citit. Cartea este cea mai importantă şi în acest domeniu. Am citit cărţi de gastronomie şi am învăţăt anumite lucruri şi la şcoală. Ceea ce m-a motivat şi mai mult. Eu văd gastronomia ca pe o artă!

GZT: Ce  îţi place să găteşti?

Daniel: Mâncare tradiţională românească, dar şi italiană. Când mă duc într-o zonă turistică, în Moldova sau Ardeal eu merg să întreb: Cu aţi făcut asta? Ce aţi pus în ea? Merg şi pentru atracţiile turistice, dar şi pentru gastronomie. Cred că ne putea folosi de gastronomia locală ca de o atracţie turistică. În afară se mănâncă altfel. Am vorbit cu doi polonezi veniţi în România, cărora le-a plăcut foarte mult mâncarea, li s-a părut foarte gustoasă, mai ales micii.

GZT: Deci nu excluzi micii dintr-un meniu românesc?

Daniel: Nu! Foarte puţini străini ştiu că este un preparat tradiţional românesc. E ca un fel de burger rămânesc, dacă ar fi să facem o comparaţie. Ar trebui să ne mândrim ca avem multe preparate gustoase. Doar că nu ştim să le valorificam.

GZT: Cu vezi gastronomia târgovişteană?

Daniel: În Târgovişte avem o problemă. Noi avem cantitate, porţii foarte mari. Turiştii străini sunt uimiţi de cantitate. Dacă avem un restaurant cu preparate care arăta bine, de o înaltă calitate, omul este dispus să plătească mai mult, pentru calitate, nu pentru cantitate. Eu asa vrea să văd gastronomia locală pe viitor.

 

Daniel va urma, în curând, un curs de bucătar şef. S-a decis şi după ce a participat la o emisiune TV unde bucătarii din juriu i-au spus că este talentat. Chiar dacă eforturile financiare sunt mari, se gândeşte chiar la o facultate de profil, mai ales că domeniul este unul foarte concurenţial. Până atunci administrează Daniel’s kitchen un blog de gătit, singurul de acest fel din Târgovişte. Îl puteţi urmării şi încuraja dând like pagini sale de facebook: https://www.facebook.com/danielkitc/

 

 

Distribuie:

Un comentariu la „Elev al Liceului Economic „Ion Ghica”, Daniel munceşte să devină bucătar şef: „Nu vreau să plec din România”!”

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media