ortooxacell kiss2022.gif Flax

Două cadre didactice de la Grădinița Nr.1 Târgoviște, vizită de lucru la Varșovia, în cadrul proiectului eTwininnig

În perioada 12 – 15 aprilie 2018, Ciobanu Elena Monica și Popescu Florina, profesori pentru învățământul preșcolar de la Grădinița cu Program Prelungit  nr. 1 Târgoviște, au participat la seminarul de contact  ”Calitatea în proiectele eTwinning” care a avut loc la Varșovia, Polonia.

 Participarea la acest seminar a fost posibilă în urma participării la Campania  de primăvară pentru profesori și elevi „Bine ai venit, primăvară!”, organizată de Centrul Național eTwinning .

Evenimentul a reunit cadre didactice din învățământul preșcolar din 11 țări: Armenia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Franța, Letonia, Malta, Republica Moldova, Polonia, Slovacia și România.

Evenimentul a fost o  modalitate unică de a găsi partener de proiect educațional eTwininng, de a începe o colaborare internațională cu alte școli din Europa și de a familiariza în final toți participanții cu pașii cei mai importanți care conduc la calitatea proiectului eTwininng. Seminarul a reprezentat  o mare oportunitate de a continua călătoria în universul eTwinning,  prin implicarea într-un proces de planificare a proiectelor împreună cu alți profesori din diferite țări.  Ca urmare a acestui seminar au fost inițiate 14 parteneriate eTwinning, înregistrate de către Agenția Națională din Polonia.

    Programul zilelor de formare a cuprins sesiuni plenare și workshop-uri. Acțiunea eTwinning răspunde obiectivelor europene majore în cadrul promovării, valorificării TIC în domeniul educaţional, contribuind la formarea continuă a cadrelor didactice, prin ateliere de dezvoltare profesională, cursuri online, materiale didactice şi exemple de bună practică privind utilizarea pedagogică a TIC. De asemenea, facilitează şi stimulează cooperarea dintre şcoli din întreaga Europă, schimbul de practici şi de resurse educaţionale.

”Esența eTwinning o constituie proiectele de colaborare inițiate și derulate  de cel puțin două școli din țări diferite. Proiectele pot avea orice temă, însă trebuie să demonstreze un echilibru între utilizarea TIC și activitățile didactice și este de preferat să se integreze în curriculumul național al școlilor participante.  ETwinning oferă tuturor membrilor comunităţii o gamă variată de oportunităţi de dezvoltare profesională online, la nivel european. De la eTwinneri experimentaţi la membri noi, oricine are ocazia să se dezvolte și să progreseze profesional în eTwinning”, a declarat prof. Monica Elena Ciobanu

”Platforma eTwinning oferă un mediu unic de învățare, scopul fundamental al acţiunii eTwinning fiind acela de a facilita comunicarea, colaborarea între unități școlare din ţările membre ale Uniunii Europene ( și nu numai), implicând cadrele didactice şi copii în activităţi noi de învăţare. Seminarul ne-a oferit posibilitatea de a identifica noi instrumente  oferite de platforma eTwinning, de a înțelege rolul creativității, lucrului în echipă, a învățării bazate pe proiect ți a explorării multisenzoriale a lumii înconjurătoare”, a declarat prof. Florina Popescu.

Infomații suplimentare despre acest eveniment pot fi accesate prin link-ul http://konferencje.frse.org.pl/CS_Warsaw_2018/lang:en.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media