ortooxacell kiss2022.gif Flax

Doamne de excepţie: Nutriţionist Laura Gebescu, o viaţă în slujba oamenilor

MOTTO: “TOATE POPOARELE CIVILIZATE AU RESPECTAT FEMEIA”

 JEAN JACQUES ROUSSEAU

Gazeta Dâmboviței vă propune în cursul lunii martie, o campanie de imagine dedicată doamnelor care au schimbat fața județului Dâmbovița. Femei remarcabile în domeniile lor de activitate, pentru care trebuie să avem tot respectul și prețuirea, într-o lume dominată de bărbați. Vă invităm să citiți poveștilor lor, în fiecare zi, în Gazeta Dâmboviței. 

 

Este ceea ce şi-a dorit întotdeauna dâmboviţeanca şi reuşeşte să facă atât ca farmacist, cât mai ales ca nutriţionist, ajutându-i pe ceilalţi să-şi îmbunătăţească sănătatea şi stilul de viaţă. “Am absolvit posticeala de farmacie, un domeniu complementar, lucram într-o farmacie şi mi-a apărut această propunere. Am făcut un curs de nutriţie în Bucureşti, am studiat şi s-a părut destul de interesant să înveţi ce anume este bun pentru organism, de ce, în ce măsură, în ce cantitate, când. Nu neapărat ca să slăbeşti, dar ca să te menţii, să ai un stil de viaţă sănătos, ceea ce este mai greu”, este de părere Laura Gebescu.

„A fost o provocare cu mine însumi”

A început să profeseze experimentând pe sine şi pe familia sa beneficiile unei alimentaţii adecvate. „Din cauza unui eveniment nefericit în familie am luat mai multe kilograme în plus. Eu am fost mereu atentă la sănătatea şi imaginea mea. La început a fost o provocare cu mine însumi. Am vrut să văd rezultatele pe organismul meu, pe al soţului meu, să vad cum pot să-i ajut pe cei de lângă mine. Vazând că rezultatele sunt bune, citind zilnic, verificând informaţia, am mers mai departe”, povesteşte dâmboviţeanca. Experienţele sale au convins-o că este bine să studieze mai multe în domeniu, pentru a-i ajuta pe ceilalţi. „Fiecare pacient are o altă problemă de sănătate şi am studiat pentru a mă adapta cât mai bine la persoana din faţa mea. A fost o provocare cu mine însumi, să văd dacă pot să ajut fecare pacient să-şi atingă obiectivele cu ajutorul alimentaţiei”, mărturiseşte interlocutoarea noastră.

Prima profesie: inginer

Nutriţia nu a fost însă prima alegere. „Mi-am dorit întotdeauna să lucrez cu oamenii, să fiu în slujba lor, să-i ajut. Dar pentru că fac parte din generaţia trecută şi am trăit în comunism şi atunci se promovau foarte mult matematica şi fizica, prima profesie este cea de inginer.” Pentru a-şi urma chemarea a ales apoi farmacia. „Experienţa din farmacie m-a ajutat să ştiu ce poate face o plantă, ce beneficii aduce organismului, cum trebuie combinate. Fără pregătirea în domeniul medical nu aş fi putut cunoaşte atât de bine unele aspecte în nutriţie”, crede Laura Gebescu.

Secretul ei: Este o fire deschisă

Nu s-a gândit la nutriţie ca la un full-time job, ci ca la un mijloc de a fi în folosul celorlalţi. „Nutriţia nu-ţi aduce satisfacţii băneşti, dar îţi aduce satisfacţii personale. Mulţumirea de pe faţa omului te motivează să vrei mai mult, să poţi mai mult”, consideră doamna nutriţionist. Nu este uşor să convingi pacientul că aşa este bine, să-l motivezi, să-l ajuţi, să-i dai acel pozitivism că îi va fi bine, dar Laura Gebescu reuşeşte. „Am capacitatea de a apropia oamenii, de a le da încredere. Sunt deschisă şu nu impun restricţii, altele decât cele generale, personalizez dieta şi după preferinţele pacientului, acordându-i alternative. De exemplu, ai nevoie de o cană de ceai şi nu poţi să-l bei neîndulcit, atunci încerci un înducitor natural din ştevie sau îndulcitorul clasic, chiar dacă înseamnă chimicale sau o linguriţă de miere, chiar dacă are calorii. Dar nu zahărul, care ar trebui evitat pe cât se poate.”

„Nu trebuie să-ţi faci un stil de viaţă din medicamente”

Formula sa a avut succes în 90% din cazuri, după cum apreciează, iar cât priveşte slăbitul, cel mai mult a reuşit să ajute un pacient să dea jos 30 de kilograme. „Organismul uman nu este un ceas care să meargă în sensul pe care îl hotărăşti tu. Uneori e mai încet, uneori se opreşte, trebuie să-i înveţi stilul şi să experimentezi. Mi se pare absurd să depinzi, de exemplu, de un comprimat pentru digestie, când poţi să mănânci ce trebuie sau să bei un ceai. Tot ceea ce este procesat nu face bine la infinit. Este recomandat pentru perioade limitate, dar nu trebuie să-ţi faci un stil de viaţă din medicamente” atrage atenţia Laura Gebescu, un nutriţionist atât de pasionat de ceea ce face încât nu a reuşit să vorbească despre sine fără să se raporteze la acest domeniu.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media