DÂMBOVIȚA: O spălătorie auto din Târgoviște folosea 8 angajați fără contracte de muncă

Dosar penal pentru un angajator târgoviștean care deține o spălătorie auto în micro raionul 6. 8 dintre persoanele care munceau în spălătorie nu aveau contracte de muncă. Oamenii erau folosiți la negru și nu beneficiau de asigurare medicală sau vechime în muncă.

Totul a  fost descoperit de inspectorii ITM în cadrul unui contro care a vizat angajatorii din domeniul întreținere și reparații auto, spălătorii auto, vulcanizări auto. În urma acestor controale, alți 4 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 65.000 de lei pentru primirea la muncă a 6 persoane fără a li se întocmi documente legale de angajare și neînregistrarea Registrului de evidență a salariaților în termenul legal. Pe lângă munca la negru au fost constatate deficiențe pentru care s-au dispus următoarele măsuri: evidențierea corectă a timpului de lucru efectuat de salariați, negocierea și acordarea sporului de repaus săptămânal, completarea dosarelor personale, întocmirea formelor de angajare pentru persoanele identificate lucrând la negru, transformarea unor contracte cu fracțiune de normă în contracte de muncă cu normă întreagă, efectuarea programării concediilor de odihnă.

„Inspecția Muncii inițiază cu regularitate Campanii de control sub genericul ”O zi pe săptămână” prin care sunt stabilite acțiuni de verificare în domeniile de activitate cu o mare incidență în folosirea forței de muncă fără forme legale. Campania se va desfășura și în perioadele următoare, cuprinzând o arie cât mai largă a domeniilor de activitate, astfel de acțiuni având și caracter de prevenire și combatere a muncii nedeclarate” a transmis printr-un comunicat, inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.


 

 

 

 

Inspector şef

Marius LixandruGurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “DÂMBOVIȚA: O spălătorie auto din Târgoviște folosea 8 angajați fără contracte de muncă

  • 10 aprilie 2017 at 22:07
    Permalink

    Cu ocazia asta, poate spălătoria cu pricina nu mai terorizează locatarii blocului de vis-a-vis cu ”muzica” din repertoriul manelelor, dată la maxim, fie dimineață, fie prânz, fie seară, fie luni, fie duminică… Uite, că n-a mai fost nevoie de reclamație din partea locatarilor… S-a făcut dreptate fără ”ajutorul” lor!!!

    Reply

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
%d blogeri au apreciat: