Bustul lui Ion Dolănescu, dezvelit la Perșinari! Viziunea artistului nu prea seamănă cu Ion Dolănescu pe care îl știm cu toții

Ieri, în comuna Perșinari, autoritățile au dezvelit bustul lui Ion Dolănescu, unul din cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România. Ion Dolănescu s-a născut la Perșinari pe 25 ianuarie 1944 și s-a stins, la București,  în 2009. La dezvelirea lucrării au luat parte fiul artistului Ion Dolănescu și mama acestuia, Maria Ciobanu.

În urmă cu câțiva ani, sculptorul Olimpiu Petre a avut inițiativa realizării unui bust al artistului, având mai multe discuții cu autoritățile locale, dar și cu familia artistului. Acesta nu a mai ajuns, însă, să realizeze lucrarea. Bustul a fost realizat de o firma din Cluj, la comanda Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Deși, lucrarea este binevenită ca omagiu adus unui mare artist cu origini dâmbovițene, totuși, bustul realizat de firma clujeană nu prea seamănă cu artistul, reprezentat la tinerețe. Așteptăm și părerile cititorilor.

foto credit @Daniela Matei

Ion Dolănescu (centru) și fratii sai

Printează articolul Printează articolul

#Citeste si:Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public si nici nu va fi folosit in scopuri promotionale

Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂Lasă un răspuns