ortooxacell kiss2022.gif Flax

Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL): Guvernul îngroapă programul Prima Casă. Buget cu 25% mai mic, în 2018

După ce anul trecut Guvernul PSD-ALDE a băgat mâna în buzunarul tinerilor prin scăderea contribuțiilor la Pilonul II de pensii, reducându-le practic suma pe care aceștia o vor primi în momentul în care vor ieși din câmpul muncii, acum a redus, prin Bugetul pentru 2018, și sumele alocate programului „Prima Casă”, cel mai de succes mijloc de creditare pentru tineri din ultimii ani.

 Cu alte cuvinte, „Prima Casă”- cu  fonduri alocate de 2 miliarde de lei pentru 2018- are un buget mai mic cu aproximativ 25% în comparație cu 2017, când programul a beneficiat de 2,67 miliarde de lei.

Solicit Guvernului PSD-ALDE  ca la prima rectificare bugetară să majoreze plafonul alocat programului „Prima Casă”, astfel încât tinerii care doresc să-și cumpere o locuință în anul 2018, prin acest mijloc de creditare, să atingă acest obiectiv. Programul reprezintă, de fapt, o investiție într-un viitor mai sigur pentru tinerii noștri, de care Guvernul trebuie să țină cont.

Lipsa  perspectivei și lipsa unor proiecte eficiente pentru tinerii apți de muncă din România ultimelor două decenii au făcut să fim a doua țară, la nivel mondial, în clasamentul emigrației după Siria (țară aflată în război), potrivit unui raport ONU. Guvernul Tudose trebuie să țină cont de această realitate îngrijorătoare pe care nu trebuie să o stimuleze prin măsuri defavorabile tinerilor.

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmbovița

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media