ortooxacell kiss2022.gif Flax

Începe Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2017: Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom, este ambasadorul României

 

Astăzi a început cea de-a doua ediție a Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (European Vocational Skills Week), inițiativă care își propune să contribuie la îmbunătățirea imaginii educației și a pregătirii profesionale cu ajutorul unor exemple de succes din țările europene. Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom, a fost desemnată Ambasadorul României de anul acesta, urmând să promoveze voluntar importanța educației profesionale, alături de alți ambasadori din statele europene.

 

România Meseriașă

Nominalizarea Monei Nicolici vine în contextul în care promovează activ și susține învățământul profesional de la noi din țară, prin intermediul inițiativei OMV Petrom România Meseriașă.

În ultimii 3 ani, prin această inițiativă, Mona Nicolici a coordonat numeroase proiecte de schimbare sistemică a educației, printre care: primul studiu național de percepție privind meseriile și meseriașii, primul raport de politică publică dedicat învățământului profesional din România și programele pentru pregătirea intensivă, formală și non-formală, a elevilor din învățământul profesional – Școala Petroliștilor (două ediții) și Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei (trei ediții).

Programul Școala Petroliștilor este prezent și în Târgoviște, la Liceul „Voievodul Mircea”, unde au fost selectați pentru acest an școlar 27 de elevi, la specializările operator sonde și operator la extracția, transportul, tratarea și distribuția gazelor. Totodată, la ediția de anul acesta a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei au participat 18 elevi de la „Voievodul Mircea” – toți la Seria Petrol și Gaze.

Printre proiectlele de susținere a educației profesionale, coordonate de Mona Nicolici, se numără și campania de marketing asociat cauzei învățământului profesional, Sandvișul Meseriaș; workshopurile cu angajatorii și experți din domeniul educației, respectiv implicarea în grupuri de lucru inițiatiate de Ministerul Educației și de Președiniție. Mai mult, datorită proiectelor în domeniul învătământului profesional, OMV Petrom participă la dezbaterile din cadrul programului România Educată al Administrației Prezidențiale.

 

Rețeaua de evenimente

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale (20-24 noiembrie 2017) include sute de activități organizate în statele membre pe tema formării profesionale și tehnice pentru toate generațiile, sub sloganul „Descoperă-ți talentul!”. Ediția de anul acesta se va încheia cu o serie de dezbateri pe tema învățământului profesional, la Bruxelles.

În cadrul acestei inițiative, până pe 31 decembrie 2017, pot fi înscrise pe site-ul Comisiei Europene activități diverse în domeniul dezvoltării competențelor profesionale – vizite în companii, zile ale porților deschise, conferințe, expoziții etc. Acestea pot fi propuse de autorități, organizații din domeniul educației profesionale, ONG-uri, asociații profesionale și camere de comerț, institute de cercetare, etc. Până în prezent, pentru ediția de anul acesta, au fost înscrise peste 1.100 de proiecte din Europa.

 

Rețeua de ambasadori

Printre ambasadorii selectați pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2017 se află reprezentanți ai mediului business, antreprenori sau lideri din organizațiile nonprofit din domeniul educației și al formării tinerilor, din țări precum Marea Britanie, Franța, Danemarca, Cipru, Malta sau Ungaria:

Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate,  OMV Petrom

Kashif Taj, Early Professionals Manager & Apprenticeship Programme Leader,  IBM, Marea Britanie

Costas Argyrides, Senior Member of the Technical Staff la AMD (domeniul IT), Cipru

Gérard Mestrallet, Președinte Fondation FACE (ONG, responsabilitate socială), Franța

Charlene Fenech, Aircraft Engineer & Team Leader la Lufthansa Technik, Malta

Eveline Wild, ciocolatier și chef, Austria

Helene Glundholt, Președinte EEO (ONG studențesc), Danemarca

Miklós Beöthy, Mentor și profesor la Codecool Hungary (oferă training tinerilor programatori)

Inițiativa Comisiei Europene și evenimentele vor fi promovate pe canalele social media – Facebook, Twitter, LinkedIn – și pot fi urmărite după hashtag-urile #EUVocationalSkills și #DiscoverYourTalent.

Publicul va descoperi astfel povești de succes din domeniul educației profesionale din toată Europa și poate urmări în timp real proiectele organizate în statele membre în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2017.

…………………..

Mona Nicolici este Managerul Departamentului de Sustenabilitate al OMV Petrom România, coordonând din 2007 proiectele de responsabilitate socială ale OMV Petrom, prin programul Ţara lui Andrei.

Şi-a început cariera în televiziune şi a fost redactor, producător, realizator şi prezentator al celor mai importante jurnale de ştiri din România, timp de 11 ani. În prezent promovează, alături de echipa sa de la OMV Petrom, bunele practici și investițiile – publice și private – în formarea meseriașilor din România. De asemenea, s-a orientat recent spre formarea profesională și promovarea transparenței în business prin raportarea de CSR, fiind trainer invitat The CSR Agency.

Puteți urmări implicarea Monei Nicolici în Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale pe pagina de Facebook OMV Petrom, pe pagina Țării lui Andrei și pe LinkedIn.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media