Salvați Copiii România: Donație în valoare de 23.500 euro către Spitalul din Tâgoviște

Pentru cei mai mici și mai fragili nou-născuți, Salvați Copiii România a donat  un ventilator de suport respirator performant în valoare de 23.500 euro, secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, coordonată de doamna dr. Aldea Roxana.

Donaţia face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.


Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv” se arată într-un comunicat al CJD Dâmbovița.


Printează articolul Printează articolul
Celsim


Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂


Lasă un răspuns

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: