Cârnatul demn de Cartea Recordurilor va fi preparat sâmbătă, la Târgoviște, în cadrul Festivalului Toamnei, ce se va desfășura pe Platoul Prefecturii. Organizatorii, împreună cu Imdia Grandi Gusti, producător local de produse din carne, vor prepara după o metodă tradițională și o rețetă veche de 300 de ani, cel mai lung cârnat brâncovenesc realizat vreodată în România, de 20 de metri. Se vor folosi 17 kilograme de carne și 1,5 kg de mirodenii, pentru un preparat așa cum se servea în palatele domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Festivalul Toamnei se va desfășura de vineri până duminică, în strânsă legătură cu un alt festivalul: Rodica Bujor. Așa că târgoviștenii vor avea parte, la sfârșit de săptămână, de bunătăți culinare (brânzeturi, pastramă, dulciuri tradiționale, sărmăluțe la ceaun, fasole cu ciolan), de produse meșteșugărești (pielărie, blănărie, vase din lut, obiecte din lemn), dar și de muzică populară de calitate.