ortooxacell kiss2022.gif Flax

Cum scăpăm de astenia de toamnă?

Dificultate de concentrare, tristeţe, oboseală,  irascibilitate sau insomnie sunt doar câteva dintre simptomele care anunţă astenia de toamnă. Astenia de toamnă este un tip de depresie care se manifestă începând cu lunile de toamnă şi se poate prelungi chiar până în iarnă iar persoanele afectate îşi pierd energia şi randamentul atât în plan profesional cât … Citește mai mult

Boala Alzheimer- condamnarea la uitare!

Ziua Internatională Alzheimer este marcată în fiecare an în data de 21 septembrie, prin activităţi menite să tragă un semnal de alarmă asupra gravităţii şi răspândirii acestei boli. Maladia a fost pentru prima dată descrisă de psihiatrul german şi neuropatolog Alois Alzheimer în anul 1906, de unde şi denumirea sa. Alzheimer este o boală progresivă, incurabilă, care distruge treptat celulele neuronale, fiind cel mai frecvent tip de demenţă. Prevalenţa bolii este de 6% în tările dezvoltate şi se dublează la fiecare 5 ani după vârsta de 60 de ani.

SOS, insolaţia îşi face apariţia! Iată câteva sfaturi utile pentru perioada care urmează!

Deşi  suntem abia la începutul lunii mai şi vara nu şi-a intrat încă în drepturi, temperaturile foarte mari înregistrate în ultima perioadă şi razele puternice ale soarelui  ne afectează vizibil. Cel mai întâlnit fenomen în aceste condiţii este insolaţia. Deşi nu putem vorbi încă de caniculă, nu vă lăsaţi păcăliţi de adierile de vânt care par să reducă din căldură şi nu riscaţi expunându-vă prea mult la soare.