ortooxacell kiss2022.gif Flax

ISU „BASARAB I” DÂMBOVIȚA : SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANŢĂ

BULETIN INFORMATIV Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19 și pentru siguranța dumneavoastră, ISU ”Basarab I” Dâmbovița face următoarele recomandări pentru perioada Sfintelor Sărbători Pascale: – STAȚI ACASĂ! Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul … Citește mai mult

Sfaturi utile ale poliției rutiere pentru conducătorii de autovehicule

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Echipați-vă corespunzător autoturismele! De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie dotate și cu dispozitive antiderapante. Totodată, polițiștii vă recomandă ca, înainte de a pleca la drum, să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo existente … Citește mai mult

Plănuiţi o călătorie în străinătate ? Iată câteva măsuri pentru o vacanţă în siguranţă!

Odată cu venirea verii ne gândim la concediu şi vacanţă. Dacă vă gândiţi să faceţi o mică escapadă cu prietenii sau cu familia într-un mic tur al Europei, trebuie să cunoaşteţi şi câteva detalii importante şi folositoare tuturor cetăţenilor europeni.  Nu uitați să luați cu dumneavoastră cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS). Cardul … Citește mai mult

Căldură mare! Sfaturi pentru gravide

 

Vara, gravidele pot suferi mai mult din cauza temperaturilor ridicate. Vă spunem ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi!

Doctorii recomandă gravidelor lichide multe, odihnă şi protecţie faţă de ultraviolete. Însă mai sunt şi alte metode de a vă simţi mai bine pe timpul verii.
Puteţi alege duşuri călduţe ori de câte ori simţiţi nevoia să vă răcoriţi. De asemenea apa minerală rece este indicată pentru faţă, iar apa rece de la robinet pentru încheieturile mâinilor. Un minut sub jetul de la robinet este timpul suficient pentru a vă înviora. Pentru picioare puteţi alege un spray răcoritor special.
Nu este indicat să circulaţi în orele de vârf, dar dacă ieşiţi afară nu uitaţi de pălărie, ochelari de soare şi evantai. Vă vor fi de mare ajutor. Dacă vreţi să faceţi o baie, alegeţi piscinele acoperite, pentru a nu vă expune la soare şi nu pe cele aglomerate, pentru a evita posibile accidente.
Alegeţi materiale de culori deschise, din fibre naturale, precum bumbacul sau inul, atât pentru haine, cât şi pentru cearşafuri, pentru că permit circulaţia aerului.

Vara, gravidele pot suferi mai mult din cauza temperaturilor ridicate. Vă spunem ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi!

SOS, insolaţia îşi face apariţia! Iată câteva sfaturi utile pentru perioada care urmează!

Deşi  suntem abia la începutul lunii mai şi vara nu şi-a intrat încă în drepturi, temperaturile foarte mari înregistrate în ultima perioadă şi razele puternice ale soarelui  ne afectează vizibil. Cel mai întâlnit fenomen în aceste condiţii este insolaţia. Deşi nu putem vorbi încă de caniculă, nu vă lăsaţi păcăliţi de adierile de vânt care par să reducă din căldură şi nu riscaţi expunându-vă prea mult la soare.