ortooxacell kiss2022.gif Flax

Ruinele din Parcul Mitropoliei vor deveni muzeu în aer liber

DSC00078Primăria Municipiului Târgovişte, împreună cu Arhiepiscopia Târgovişte a decis că ruinele din parcul Mitropoliei trebuie să primească tratamentul care li se cuvine. Astfel, pentru a evita degradarea continuă a vestigiilor târgoviştene, se doreşte realizarea unui gard care să împrejmuiască ruinele, un gard metalic de peste 1 m, care să fie continuat de un gard viu, ce ar împiedica ruinele de la o şi mai mare degradare. În plus de acest lucru, se doreşte şi restaurarea ruinelor rămase în parc, pentru că ele fac parte însemnată din tradiţia cetăţii noastre.

Pe 4 aprilie: Orăşelul Copiilor Târgovişte în miniatură

targoviste_in_miniatura

Asociaţia “Exploratori pentru viitor” şi Primăria Municipiului Târgovişte organizează în data de 4 aprilie 2013, în Parcul Chindia  (zona Ruine) între orele 10:00 – 17:00 , un mini-orăşel pentru copii, în care cei mici vor avea parte de numeroase concursuri, jocuri recreative şi exerciţii pentru stimularea creativităţii. Accesul în mini orăşel se va face pe baza unui paşaport primit la intrare, urmând ca în urma activităţilor desfăşurate aceştia să acumuleze puncte.

RECORD ABSOLUT: Peste 5000 de copii au vizitat Curtea Domnească în prima zi de Şcoala Altfel!

 

Prima zi de “Şcoala Altfel” din istoria invăţământului românesc s-a  desfăşurat luni, 2 aprilie 2012 şi  la  Târgovişte. Este vorba despre o primă zi dintr-o săptămână de program, interval în care elevii au venit la muzeele Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte. În prima zi, s-a  înregistrat un număr record de vizitatori, şi anume 5421.