ortooxacell kiss2022.gif Flax

Stop minciunilor de pe piaţa medicală!Etichetele irelevante ale medicamentelor vor dispărea!

Dacă până acum producătorii îi atrăgeau pe pacienţi să cumpere medicamentele pe care le plasau pe piaţa medicală cu indicaţii vaste şi etichete care în unele cazuri supraestimau efectele produselor, în câteva luni, aceştia vor fi obligaţi să renunţe le promisiunile false. Cerinţa vine din partea UE  şi va fi pusă în aplicare începând cu … Citește mai mult

Reţetele electronice nu creează probleme în Dâmboviţa!

Reţetele electronice au intrat pe piaţa medicală din România începând cu data de 1 iulie, acestea urmând să funcţioneze în paralel cu prescripţiile clasice până la 1 ianuarie 2013, când cele din urmă vor fi eliminate definitiv din sistem. Farmaciştii şi medicii au astfel timp să se acomodeze cu noul format care le aduce numeroase beneficii şi pacienţilor, unul dintre motivele implementării acestui mijloc de eliberare a tratamentului fiind rapiditatea pe care o facilitează reţetele electronice.

Au intrat în circulaţie reţetele electronice!

Începând de luni medicii eliberează reţetele în format electronic pe care bolnavii le pot ridica de la farmacie doar cu buletinul. Până la 1 ianuarie 2013, prescripţia electronică va funcţiona în paralel cu cea clasică, urmând ca de la această dată, formatul vechi să fie eliminat din sistem.