ortooxacell kiss2022.gif Flax

Peştera Ialomiței, temporar închisă, din cauza precipitațiilor abundente

Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile în Masivul Bucegi,  Peştera Ialomiţei aflată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, este închisă publicului. În incinta Peşterii, anumite galerii sunt inundate, ceea ce duce la imposiblitatea vizitării acesteia. După remedierea situaţiei, revenim cu informaţii.        

“Problema este foarte gravă, din punct de vedere al precipitaţiilor”. Vezi aici ce specialist în agricultură spune acest lucru:

 Inginerul Nicolae Manea, directorul coordonatorul Unităţii Fitosanitare Dâmboviţa, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă a Direcţiei Agricole Judeţene că, deşi starea fitosanitară a plantelor este bună, temperaturile ridicate din luna decembrie 2013, în cazul unui îngheţ, în lipsa zăpezii, culturile de rapiţă ar  putea fi în pericol. “Starea fitosanitară a culturilor este … Citește mai mult

Ploaia a inundat curțile oamenilor la Brănești și a blocat circulația pe DN 71

Mai multe gospodării din comuna dâmbovițeană Brănești,  dar și o porțiune din Drumul Național 71 au fost inundate după o ploaie ce nu a durat mai mult de 30 de minute. Șanțurile de scurgere nu au mai făcut față cantității mari de precipitații, astfel că apa s-a revărsat în curți, dar și pe drumul național, blocând traficul aproximativ o jumătate de oră.